x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alocare de 5,9 milioane lei de la guvern către primării, anunţă vicepreşedintele CJ Satu Mare

Alocare de 5,9 milioane lei de la guvern către primării, anunţă vicepreşedintele CJ Satu Mare

20 Dec 2019   •   16:20
Alocare de 5,9 milioane lei de la guvern către primării, anunţă vicepreşedintele CJ Satu Mare

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Ioan Rus, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că Guvernul Orban a alocat suma de 5,9 milioane lei primăriilor din judeţ pentru a-şi putea acoperi cheltuielile până la finalul anului.

El a explicat că au fost solicitate sumele necesare fiecărei primării, iar lista a fost trimisă la Bucureşti pentru introducerea în rectificarea bugetară.

"Un dezastru bugetar mai mare ca anul acesta eu nu am prins, creat în primul rând de această întârziere gravă a bugetului de stat. Guvernul nostru, guvernul PNL, s-a trezit cu foarte mari probleme legate de finanţarea UAT-urilor până la sfârşitul anului, atât pe partea socială, cât şi pe partea de salarizare la unele comune, pe partea de funcţionare, pe partea de asistenţă şi protecţia copilului, pentru persoanele cu handicap, unele comune au rămas la limită pentru achitarea cheltuielilor curente de apă, canal, energie. Săptămâna trecută, au făcut o solicitare prin Ministerul de Finanţe şi Prefectură, centralizată şi la Consiliul Judeţean, prin care ni s-a solicitat, de data aceasta extrem de corect, ce tipuri de cheltuieli nu le pot acoperi. Acele machete au fost primise la Ministerul de Finanţe şi astăzi, pe ordinea de zi, va apărea această corecţie. Comunele care şi-au înaintat necesităţile au fost aproape 100% achitate în cuantumul cerut. Nu s-a mai întâmplat niciodată un astfel de comportament guvernamental", a declarat Rus.

Suma de 5,9 milioane lei cuprinde necesităţile din 35 de comune.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: satu mare