x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Alta flota - 345 de masini noi pentru deputati

Alta flota - 345 de masini noi pentru deputati

de Carmen Vintila    |    08 Sep 2005   •   00:00
Alta flota - 345 de masini noi pentru deputati

Din 2006, deputatii vor avea masini noi, cel mai probabil Logan, care vor inlocui actualele Dacii SupeRNova Clima.

Deputatii nu au renuntat la ideea de a-si inlocui parcul auto, astfel ca de anul viitor ei vor beneficia de 345 de autoturisme noi. Cele vechi vor fi predate la schimb, pentru ca s-au cam uzat.

Deputatii se pot mandri ca vor avea la dispozitie masini noi incepand de anul viitor. Propunerea a fost facuta inca de la inceputul verii de secretarul general al Camerei Deputatilor, Mihai Unghianu, iar ieri a fost aprobata si de conducerea acestui for legislativ. Astfel, potrivit deciziei Biroului Permanent, vor fi inlocuite 345 de autoturisme Dacia SupeRNova Clima, achizitionate in iunie 2001, din parcul auto al Camerei cu masini noi care vor avea caracteristici tehnice egale sau superioare acestora.

UZATE. In opinia lui Unghianu, masinile pe care le folosesc in momentul de fata deputatii s-au cam uzat si pot fi inlocuite, pentru ca "au durata de functionare indeplinita". Pentru a economisi bani, secretarul general a propus ca procedura de achizitie a masinilor noi alegerea unei firme care sa fie dispusa sa preia autoturismele vechi la schimb ( sistem "buy-back"). Asadar, in perioada urmatoare, directiile de specialitate din Secretariatul General al Camerei vor contacta toate firmele care comercializeaza autoturisme cu caracteristici tehnice egale sau superioare actualelor masini, care sa le preia obligatoriu, la schimb, pe cele vechi pentru a fi evaluate si a constitui o parte din pretul celor noi. De asemenea, se va propune ca firmele de la care vor fi achizitionate noile masini sa accepte ca in doi-trei ani sa preia autoturismele in sistemul

"BUY-BACK". Noile masini, care, potrivit unor surse parlamentare, ar putea fi Logan, vor fi livrate deputatilor inca din primele zile ale anului 2006, iar plata se va face la inceputul lunii februarie. Potrivit secretarului general, sumele necesare inlocuirii parcului auto al Camerei Deputatilor vor fi prevazute in bugetul pe anul 2006 al institutiei.

PARLAMENTARII SE DUC LA SCOALA
Conducerea Camerei a mai decis ieri ca deputatii sa lipseasca luni, 12 septembrie, de la lucrarile parlamentare, pentru ca ei sa poata fi prezenti in teritoriu la deschiderea noului an scolar. Propunerea a fost facuta de secretarul PSD, Victor Ponta, si a fost aprobata in ciuda membrilor coalitiei care nu au fost de acord. "Deci, s-a mai obtinut o amanare de o zi la dezbaterea Regulamentului", a fost concluzia democratului Cristian Radulescu. "Nu este vorba de a castiga sau a pierde o zi. Pana la urma, ceea ce discutam este Regulamentul, si nu un ultimatum pe care mai multi lideri politici l-au dat, eventual, Parlamentului ca pana la 15 septembrie sa realizeze o anumita schimbare de persoane", a fost replica presedintelui Camerei, Adrian Nastase. Asadar, deputatii vor discuta modificarile la Regulament miercuri, 14 septembrie, si joi, 15 septembrie, iar vineri vor fi nevoiti sa lucreze pentru a recupera ziua de luni.

×
Subiecte în articol: politic masini