x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ambasadorul SUA la Bucureşti, maxim respect pentru o româncă: "Este mentorul meu". Vezi despre cine vorbeşte

Ambasadorul SUA la Bucureşti, maxim respect pentru o româncă: "Este mentorul meu". Vezi despre cine vorbeşte

de Agerpres    |    22 Mar 2012   •   13:38
Ambasadorul SUA la Bucureşti, maxim respect pentru o româncă: "Este mentorul meu". Vezi despre cine vorbeşte

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, sustine ca un politician roman este mentorul lui si ca prima persoana pe care o suna atunci cand trebuie sa ia o decizie cu privire la pozitia sa fata de reforma justitiei din Romania este Monica Macovei.

"A fost un ministru al justitiei aici, este un membru al Parlamentului European, dar cel mai important lucru pentru mine este ca ea este mentorul meu. Atunci cand vreau sa-mi dau seama ce ar trebui sa fac si ce ar trebui sa sustin in privinta reformei legislative - pentru ca integritatea sistemului juridic este importanta pentru noi -, cand vreau sa iau aceste decizii, cand incerc sa-mi dau seama ce ar trebui sa spun, ca sa va pot ajuta sa reusiti asta, prima persoana pe care o sun este Monica", a declarat joi ambasadorul SUA.

El a afirmat ca, in opinia sa, Monica Macovei este "inima reformei sistemului juridic" din Romania.

Mark Gitenstein si Monica Macovei au participat joi la conferinta care a marcat sfarsitul seminarului "Counter Corruption - Promoting Transparency and Accountability with the Judiciary", organizat de Biroul pentru Afaceri Europene si Euroasiatice al Departamentului de Stat al SUA si de Centrul European pentru Studii de Securitate "George C. Marshall", in cooperare cu Biroul pentru afaceri internationale in domeniul combaterii drogurilor si aplicarii legii al Departamentului de Stat al SUA.

×