x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică "Ciocu-mic" cerşeşte voturile vecinilor de cartier. "Da, eu sunt, Anca Constantinescu. Sau, mai simplu: Anca"

"Ciocu-mic" cerşeşte voturile vecinilor de cartier. "Da, eu sunt, Anca Constantinescu. Sau, mai simplu: Anca"

05 Noi 2012   •   20:25
"Ciocu-mic" cerşeşte voturile vecinilor de cartier. "Da, eu sunt, Anca Constantinescu. Sau, mai simplu: Anca"

Într-un manifest, care, desigur, circulă prin cutiile poştale ale cetăţenilor "fără acordul" autorului, Anca Constantinescu - "Ciocu-mic" pentru cunoscători - îşi face debutul, cu succes, în categoria  "catindaţilor" gata să comită chiar şi cel mai ridicol gest pentru a se înfrăţi cu poporul, cel care furnizează voturile necesare pentru un fotoliu moale de parlamentar.

Anca Constantinescu, sau mai simplu, fără cacofonie şi doar pentru vecinii de sector, Anca, nu se dă în lături de la o nouă luptă electorală, fiind convinsă că doar prin simpla sa prezenţă în viitorul Parlament poate face ca situaţia albastră din economia românească să devină roz, probabil doar ca să se asorteze la un deux-pieces al doamnei...

Dragi candiddaţi, vecini de bloc sau nu, suntem în secolul XXI de ceva vreme, asta presupune ca omenirea a evoluat, inclusiv cei care vă votează, aşa că ar fi bine să nu le mai insultaţi inteligenţa cu mesaje compasive, care mimează că înţelegeţi situaţia celor mulţi, cei care contează doar din patru în patru ani.
_________________________________

Dragă vecine, Dragă vecină,
Poate că nu ne-am întâlnit până acum niciodată. Sau poate că ne-am salutat şi am vorbit chiar zilele trecute, în piaţă, la bezinărie ori într-un parc din cartier. Penru că şi eu locuiesc în Sectorul 1. Aici m-am născut, aici am învăţat, aici muncesc şi aici am candidat pentru un mandat în Camera Deputaţilor, la Algerile din 2008. Aici, în Colegiul 2, printre vecinii mei de-o viaţă.
Da, eu sunt, Anca Constantinescu. Sau, mai simplu: Anca.

Dacă m-aţi votat la alegerile trecute, vă mulţumesc pentru încredere. Cu siguranţă ştiţi că am fost candidatul câştigător. N-am avut însă posibilitatea de a vă reprezenta în Parlament, deoarece mandatul a fost atribuit candidatului care s-a clasat pe locul al treilea ca număr de voturi primite. Din păcate, legea noastră electorală e precum o dirigintă care îşi premiază corigenţii. Dar, nu-i nimic! Sunt pregătită să candidez din nou. Tot aici, în Colegiul 2, la noi acasă.

Nu-mi este teamă de o nouă confruntare electorală, mai ales acum, când, după aproape 6 luni de la investirea actualului guvern, situaţia economică a ţării pare roz numai la televizor. În realitate, statisticile arată că a devenit din ce în ce  mai albastră. Iar statisticile nu mint. Sunt oficiale şi se pot verifica.


×