x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Anca Sigartau vrea sa fie primarita Sectorului 4

Anca Sigartau vrea sa fie primarita Sectorului 4

25 Mar 2004   •   00:00

Partidul Umanist si-a lansat ieri candidatul pentru Primaria Sectorului 4 din Capitala: Anca Sigartau, actrita la Teatrul Bulandra din Bucuresti.

„Am trei copii minunati si ma intereseaza viitorul lor. Poate era mai simplu sa stau acasa, sa vad de ei, sa-mi vad de teatru. Dar i-am educat in credinta ca daca ai o opinie nu trebuie sa stai deoparte si sa critici in barba, ci sa te implici. Iar atunci cănd mi s-a propus aceasta candidatura, fata mea cea mare, care are 14 ani, Sonia, mi-a spus: «Mama, ai sansa sa faci ceva, ai sansa sa le arati oamenilor ca se poate. Daca ai ocazia sa faci lucruri bune, sa schimbi ceva, trebuie sa o folosesti!»", a povestit candidatul umanist.

Anca Sigartau a explicat ca primaria este ca actoria: „este ca un spectacol: degeaba e regizorul bun, daca actorii nu-si fac treaba". Anca Sigartau s-a aratat decisa sa se apuce de treaba, fiindca primarul are „functie de gospodarie, iar femeia e un bun gospodar". Cat priveste alegatorii, umanista este hotarata sa-i convinga. „Vreau sa vorbesc pe intelesul lor, ca actrita m-am pus in postura spectatorului, ca sa stim ce isi doreste el", spune Anca Sigartau. Ea nu doreste o campanie bazata pe promisiuni sau pe „a lovi in cei de dinainte", ci pe fapte, fiindca „la fiecare problema exista solutii, poate nu imediate, dar trebuie mers pana la capat". De ce Sectorul 4 si nu altundeva? Candidata crede ca „Dumnezeu e mai aproape, fiindca Patriarhia se afla in Sectorul 4".

Anca Sigartau a absolvit Institutul de Teatru la clasa profesorului Dem Radulescu. A primit premiul pentru cel mai bun spectacol studentesc „The forces of light" - Augusta, Georgia, USA, premiul pentru cea mai buna actrita la Gala Tinerilor Actori de la Costinesti, premiul pentru cel mai bun rol de comedie in 1992. (Camelia Ionescu)

×
Subiecte în articol: politic anca