x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Andrei Marga, despre cancelarul Germaniei: Merkel venea cu rucsacul în spate, când era tânără, în Făgăraş şi la Mamaia

Andrei Marga, despre cancelarul Germaniei: Merkel venea cu rucsacul în spate, când era tânără, în Făgăraş şi la Mamaia

17 Mai 2012   •   05:50
Andrei Marga, despre cancelarul Germaniei: Merkel venea cu rucsacul în spate, când era tânără, în Făgăraş şi la Mamaia

Ministrul Afacerilor Externe spera ca relatia sa personala cu cancelarul german Angela Merkel sa poata fi si folosita in politica externa, Andrei Marga dezvaluind ca Merkel cunoaste bine Romania, pentru ca in tinerete strabatea Muntii Fagaras cu rucsacul in spate si mergea des la Mamaia.

"Nu vreau sa supraevaluam importanta relatiilor personale, dar oricine a practicat, s-a implicat in politica externa, stie bine ca si aceste relatii conteaza. Speram sa le si putem folosi", a spus Marga, intr-un interviu la The Monney Channel.

El a dezvaluit ca dincolo de vizitele facute in ultimii ani in Romania, Merkel cunoaste tara noastra si din tinerete, cand a venit de doua ori in excursii "cu rucsacul in spate", prima data in zona muntilor Fagaras, iar apoi in statiunea Mamaia.

"Avea un trecut de calatorii in Romania, ca studenta cu rucsacul mergea in Muntii Fagaras. Mai tarziu, tot cu rucsacul in spate, stiti bine ca tinerii germani calatoresc mult, a fost la Mamaia, deci stia bine Romania concreta, terestra sa spunem asa. In calitatea sa de acuma, a cunoscut si Romania politica", a mai spus Marga.

×