x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică ANI mai încearcă o dată să-şi găsescă preşedinte

ANI mai încearcă o dată să-şi găsescă preşedinte

15 Oct 2015   •   23:12
ANI mai încearcă o dată să-şi găsescă preşedinte

Agenţia Naţională de Integritate este la a doua încercare de a găsi un conducător al instituţiei, după ce la tentativa anterioară toţi cei trei candidaţi au picat examenul scris. De data aceasta, pentru a avea mai multe şanse de reuşită, comisia de validare, din care fac parte membri ai Consiliului Naţio¬nal de Integritate, a validat nu mai puţin de opt dosare.

Candidaţii declaraţi admişi, după verificarea dosarelor de înscriere, sunt Marius Bălan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Ionel Ion Gîrleşteanu, Liviu Partene, Ştefan Pavăl, Bogdan Stan şi Vasile Ţiple. Conform informaţiilor publicate pe site-ul ANI, candidaţii admişi vor susţine proba scrisă pe 16 noiembrie şi interviul pe 27 noiembrie. După ce Horia Georgescu şi-a dat demisia în luna martie, ca urmare a acuzaţiilor de abuz în serviciu, acuzaţii pentru care a şi fost arestat preventiv, funcţia de preşedinte al agenţiei a rămas vacantă. Instituţia a demarat procedurile de numire a unui nou preşedinte, însă cei trei candidaţi care s-au înscris în vara acestui an la concursul pentru ocuparea funcţiei nu au reuşit să promoveze examenul scris. Ca urmare, inter¬viul programat pentru luna august nu a mai avut loc, întreaga procedură fiind reluată.

Dintre cei trei candidaţi care s-au prezentat la prima preselecţie, doar doi şi-au depus candidatura din nou. Este vorba despre Bogdan Stan, actualul preşedinte interimar, şi Ionel Gîrleşteanu, cel care se află deja la a patra candidatură pentru şefia ANI.

Agenția Națională de Integritate a rămas fără conducere din luna martie când Horia Georgescu și-a anunțat demisia din arestul Poliției Capitalei. În prezent, fostul președinte al ANI este judecat, fiind sub control judiciar
 

×