Preşedintele Traian Băsescu s-a substituit Guvernului când s-a întâlnit cu partidele Puterii la Palatului Parlamentului, dar în ciuda acestui lucru UMDR şi independenţii nu au avut curajul să-l înfrunte pe şefului statului, a declarat liderul PNL, Crin Antonescu. Preşedintele liberal a reiterat faptul că demisia preşedintelui ar fi mai utilă decât măsurile anticriză.
"Este inacceptabil şi, din punctul meu de vedere, greu de explicat, este că Traian Băsescu s-a manifestat cu maximă autoritate în calitate sa de căpetenie a clanului de ploşniţe care parazitează România. Nu a cedat un leu, nu a cedat un pas, nici măcar de ochii lumii, de la banii pentru clientelă punând tot pe seama celor mai defavorizate şi fragile categorii de români. A impus o măsură care afectează la nivelul de subzistenţă aproape 2 milioane de oameni, refuzând să se atingă de un leu din cei care sunt învârtiţi în zona clientelei astăzi complet portocalii", a afirmat preşedintele PNL, potrivit Antena3.
Antonescu a apreciat că România nu are Guvern în prezent, preşedintele Băsescu substituibdu-se prim-ministrului, fapt dovedit şi la discuţiile cu parlamentarii Puterii.
"Am constatat cu acest prilej că nu avem Guvern în România, culminând cu ziua de alaltăieri când preşedintele Traian Băsescu a săvârşit un ritual care aparţine unui prim-ministru, am văzut deschis cine este şi prim-ministru în România, cine s-a dus să le aducă la cunoştinţă măsurile şi grupurilor parlamentare", a declarat Antonescu.
Antonescu a criticat dur pasivitatea dovedită de parlamentarii UDMR şi cei independenţi la întâlnirea de marţi a şefului statului cu parlamentarii partidelor politice din arcul guvernamental.
"Domnii pdişti, udemeristi şi independenţi după ce au umplut televizoarele cu faptul ca nu sunt de acord cu tăierea pensiilor, că vor salva ajutorul pentru mame, s-au prezentat în faţa preşedintelui, au transpirat, s-au emoţionat şi a rămas cum a vrut Băsescu. Mai departe Guvernul a trimis scrisoarea de intenţie", a acuzat preşedintele PNL.
"Nu suntem de acord cu aceste măsuri pentru că nu rezolvă problema şi sunt incorecte. Suntem de acord cu reducerea
cheltuielilor, dar atunci când vorbim de reducerea cheltuieli publice nu vorbim în niciun caz nici despre pensii, nici de salariile celor mai numeroase categoriide bugetari, de exemplu oameniii din învăţământ, oamenii din sistemul sanitar, poliţiştii şi jandarmii, vorbim despre zona de birocraţie şi clientelă unde sunt cheltuieli exagerate, nenecesare, de risipă şi care generează corupţie", a mai spus Antonescu.