x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: "Băsescu e conectat la realitate. Nu-l va propune iar pe Mihai Răzvan Ungureanu premier"

Antonescu: "Băsescu e conectat la realitate. Nu-l va propune iar pe Mihai Răzvan Ungureanu premier"

27 Apr 2012   •   13:41
Antonescu: "Băsescu e conectat la realitate. Nu-l va propune iar pe Mihai Răzvan Ungureanu premier"

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca cele 235 de voturi in favoarea motiunii de cenzura care a dus la caderea Guvernului ofera formatiunii USL mandatul de a alcatui noul guvern.

"USL considera de datoria sa sa alcauiasca un Guvern, avem un 235 de voturi si asta ne da un mandat. Noi, ca formatiune politica in Parlament avem 227 de membri. Pornind de la asta este mai usor sa formezi o majoritate", a declarat Antonescu, care spera ca si presedintele tarii sa recunoasca acest lucru la consultarile din aceasta seara.

"Eu cred ca domnul Basescu este conectat la realitate si nu-l va propune pentru a doua oara pe Mihai Razvan Ungureanu ca premier. Nu ne aflam la o luna si jumatate de alegerile prezidentiale. Nu cred ca va repeta gestul cu a doua desemnare a lui Emil Boc", a spus Antonescu.

Intrebat daca exista pericolul ca formarea guvernului sa duca la erodarea increderii in USL, pana la alegeri, Antonescu a declarat ca este un risc care trebuie asumat.

"Exista riscuri mereu in politica, dar exista si riscul ca Romania sa aiba in continuare guverne iresponsabile, iar acesta este riscul cel mai mare. Pornim din postura unui partid care a rasturnat un Guvern si care se angajeaza sa scoata Romania din criza", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a zis ca nu ia inca in calcul o eventuala suspendare a presedintelui, o situatie pe care a numit-o "exceptionala".

"Nu discutam azi despre o suspendare a presedintelui, avem un Guvern care a cazut in cel mai frumos mod, in cel mai democratic mod, deci nu are rost sa discutam de situatii exceptionale. Suspendarea este o situatie exceptionala. Daca s-ar putea face anticipate, ceea ce ar necesita un acord al tuturor factorilor politici, ar fi bine. Altfel, USL este capabil sa formeze un Guvern pana la alegeri", a spus Antonescu, care a comentat si acuzatiile de tradare ale presedintelui PDL, Emil Boc, la adresa membrilor din partid.

"Daca domnul Boc califca drept tradare exercitarea de catre un parlamentar a unei optiuni conform constiintei sale, atunci domnul Boc este total in afara oricarui principiu democratic", a mai spus Antonescu.

×