x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Băsescu şi Boc sunt ultimii lideri comunişti ai Europei

Antonescu: Băsescu şi Boc sunt ultimii lideri comunişti ai Europei

10 Dec 2011   •   08:35
Antonescu: Băsescu şi Boc sunt ultimii lideri comunişti ai Europei

Crin Antonescu, presedintele PNL, a afirmat ca presedintele Basescu si premierul Boc sunt ultimii lideri comunisti importanti ai Europei, in replica la spusele lui Boc ce-i etichetase pe liderii opozitiei ca 'dinozauri populisti'.

Antonescu a afirmat, intr-o declaratie de presa, la Ploiesti, raspunzand unei intrebari, ca afirmatia premierului Emil Boc potrivit careia liderii USL, Crin Antonescu si Victor Ponta, sunt "dinozauri populisti" este "lipsita de imaginatie", informeaza Mediafax. In acest context, Crin Antonescu a spus ca cine a citit programul economic sau oricare dintre programele USL, nu poate gasi in acestea vreun element populist.

"Nu cred ca ultimii doi lideri importanti comunisti din Europa, Traian Basescu si Emil Boc, pentru ca e singurul prim-ministru din Uniunea Europeana care a fost comunist, pot folosi termenul de dinozaur la adresa unor preopinenti politici", a ripostat presedintele PNL.

Liberalul considera insa ca spusele lui Boc nu ar trebui luate in serios si dezbatute public. 'Nu cred ca trebuie sa facem discutii despre aceste lozinci pe care le debiteaza Emil Boc', a spus Antonescu.

Liderii partidelor din opozitie au ramas singurii dinozauri populisti din Uniunea Europeana si nu pricep ce se intampla in lume, cerand Guvernului sa majoreze pentru 2012 deficitul cu inca patru procente in timp ce liderii UE discuta despre limitarea deficitului bugetar la 3%, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

"Domnii Antonescu si Ponta - s-au suparat ca am tot spus Antonescu si Ponta - acesti domni presedinti de partide din opozitie cred ca au ramas singurii dinozauri populisti din Uniunea Europeana si nu pricep ce se intampla in lume. Ei propun pentru 2012 sa marim deficitul cu inca 5,2 miliarde euro, deci cu aproape patru procente din PIB, dar nu vin cu raspunsul la intrebarea: de unde si cine ne imprumuta acesti bani ? Ei vor sa faca exact aceeasi politica populista care a dus Uniunea Europeana pe marginea prapastiei", a spus Boc, vineri, la postul public de radio. (V.M.)

×