x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, despre situaţia din SRI: Sper că responsabilii politici vor normaliza situaţia în sens democratic

Antonescu, despre situaţia din SRI: Sper că responsabilii politici vor normaliza situaţia în sens democratic

19 Ian 2017   •   22:20
Antonescu, despre situaţia din SRI: Sper că responsabilii politici vor normaliza situaţia în sens democratic

Liberalul Crin Antonescu, fost preşedinte al PNL, speră că toţi responsabilii politici vor reuşi o normalizare a situaţiei "în sens democratic" în cazul poziţiilor înregistrate la nivelul SRI după declaraţiile lui Sebastian Ghiţă.

"Nu sunt nici analist, nici specialist în Servicii sau în alte lucruri. Sunt la o distanţă considerabilă de aceste lucruri astăzi. Cred că tot răul e spre bine, ca să fiu sincer. Adică, anumite bube, când coc, trebuie sparte şi am speranţă - destul de firavă, să fiu sincer -, dar am o speranţă că, totuşi, până la urmă responsabilii politici din această ţară, toţi, vor reuşi să normalizeze cât de cât situaţia în sensul democratic", a declarat Crin Antonescu, joi, la România Tv, întrebat cum vede ce se întâmplă în acest moment cu Serviciul Român de Informaţii (SRI) după dezvăluirile fostului deputat Sebastian Ghiţă.

Fostul lider liberal a precizat, întrebat despre afirmaţiile sale despre necesitatea neimplicării serviciilor secrete în politică, afişate în perioada când conducea PNL, că reprezintă "un principiu care trebuie, întotdeauna, repetat şi respectat".

"Eu am spus că asupra mea, în mod direct, s-au întâmplat aceste lucruri. Nu am spus că nu m-au deranjat, nu am spus că nu am simţit, în anumite împrejurări, o mână nevăzută care aşază obstacole în calea a ceea ce doream eu sau partidul meu sau cei pe care, într-un fel sau altul, electoratul ne-a mandatat să facem. E o istorie foarte lungă şi ar trebui, poate, să scriem cărţi despre asta, dar la asta mă refeream", a spus Antonescu.

În acelaşi context, el a precizat că retragerea sa din prim-planul PNL şi din bătălia electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2014 nu s-a datorat faptului că i se pregătea un dosar de către SRI.

"Eu nu am plecat de pe câmpul de luptă din cauza SRI sau a vreunui Serviciu, ci din cauza trădării unor aliaţi şi, uneori, a unor colegi foarte apropiaţi. Nu am avut niciun fel de informaţie în legătură cu ce spune astăzi domnul Ghiţă", a adăugat Crin Antonescu.

Acesta a ţinut să menţioneze că el nu a ştiut nimic despre situaţii de genul celor pe care le invocă Sebastian Ghiţă.

"Eu nu am ştiut nimic despre aceste relaţii care astăzi ies la iveală şi despre aceste împrejurări în care s-au luat decizii foarte importante, vorbesc de dezvăluirile domnului Ghiţă", a mai declarat fostul preşedinte al PNL.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: SRI crin antonescu sebastian ghita pnl