x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu, despre sprijinul cerut de PDL pentru moţiune de cenzură: PDL e în trecut sau foarte în viitor

Antonescu, despre sprijinul cerut de PDL pentru moţiune de cenzură: PDL e în trecut sau foarte în viitor

de Mediafax    |    18 Noi 2013   •   17:20
Antonescu, despre sprijinul cerut de PDL pentru moţiune de cenzură: PDL e în trecut sau foarte în viitor

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat, luni, apelul PDL pentru semnarea unei moţiuni de cenzură pe tema descentralizării precizând că democrat-liberalii "sunt în tunelul timpului", invitându-l pe Vasile Blaga să încerce la un alt partid sau în altă ţară cu acest demers.

Liderul PNL a fost întrebat cum vede anunţul PDL prin care se precizează că aşteaptă semnături şi din partea PNL pentru introducerea unei moţiuni de cenzură pe tema descentralizării.

"Sunt în tunelul timpului, sau... cred că sunt ori în trecut, ori foarte în viitor undeva. Nu, în prezent nu. Nu avem cum, pentru că PNL asumă această lege, deci o susţine. Îl rog pe domnul Blaga, chit că e ardelean şi are răbdare, să nu mai piardă timpul aici, să încerce în altă parte, la alt partid, în altă ţară", a declarat Antonescu.

PDL nu va depune amendamente pe proiectul de lege privind descentralizarea, ci va încerca să iniţieze o moţiune de cenzură şi va solicita colaborarea UDMR, PPDD, "chiar şi a PNL", a declarat, luni, după şedinţa BPN al PDL, purtătorul de cuvânt al partidului, Adriana Săftoiu.

Săftoiu a precizat, într-o conferinţă de presă, că BPN al PDL a decis să nu fie depuse amendamente la proiectul de lege privind descentralizarea, ci să atace acest act normativ la Curtea Constituţională.

"La BPN al PDL s-a decis să nu fie depuse amendamente la acest proiect de lege, fiind considerat neconstituţional. În egală măsură, PDL intenţionează să atace proiectul de lege la Curtea Constituţională, dar înainte va încerca să depună o moţiune de cenzură pe acest proiect de lege şi va solicita colaborarea UDMR, PPDD chiar şi a PNL. În cazul în care pentru această moţiune de cenzură nu sunt strânse semnăturile necesare, va fi depusă o moţiune simplă", a precizat Adriana Săftoiu.

Întrebată ce argumente are pentru a convinge PNL să semneze, ea a arătat că democrat-liberalii cred că reprezentanţii PNL ar putea să susţină această moţiune de cenzură pentru descentralizarea propusă prin proiectul de lege este "de tip stânga".

×