x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Eu nu sunt mason, dar nu e o condiţie pentru liberali să fie sau nu masoni. Domnul Băsescu ştie mai multe

Antonescu: Eu nu sunt mason, dar nu e o condiţie pentru liberali să fie sau nu masoni. Domnul Băsescu ştie mai multe

13 Mar 2013   •   15:27
Antonescu: Eu nu sunt mason, dar nu e o condiţie pentru liberali să fie sau nu masoni. Domnul Băsescu ştie mai multe
Sursa foto: Alexandra Pandrea/Intact Images

Crin Antonescu a declarat că nu este mason şi nici nu există vreo condiţie pentru cei nou primiţi în partid legată de apartenenţa la această organizaţie. Preşedintele PNL a menţionat însă că presupune că Traian Băsescu ştie mai multe despre Masonerie.

Liderul PNL a fost întrebat despre afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu în ceea ce îi priveşte pe Sorin Frunzăverde şi Mihai Stănişoară şi Masoneria.

"Eu nu sunt mason şi nu iau niciodată în calcul atunci când ... şi de când activez în politică decât ceea ce înseamnă structuri, proiecte la vedere. Ştiu puţine despre masoneria actuală, mai ştiu câteva lucruri din istorie, presupun că domnul Băsescu ştie mai multe. Presupun că domnul Băsescu ştia despre această relaţie pe care domnia sa o anunţă azi între Frunzăverde sau Stănişoară cu masoneria de pe când erau colegi, cel puţin de partid, nu ştiu dacă şi de masonerie", a comentat Antonescu, potrivit Mediafax.

Liderul PNL a mai apreciat că, din punctul de vedere al liberalilor, apartenenţa la masonerie a celor doi nu este relevantă.

"Noi nu i-am întrebat nici pe Sorin Frunzăverde şi nici pe Mihai Stănişoară când au vrut să se înscrie în PNL dacă sunt masoni sau dacă nu sunt masoni, nu e o condiţie nici ca să fii primit în PNL, nici ca să fii dat afară din PNL", a mai spus Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că l-a surprins plecarea lui Mihai Stănişoară de la PDL la PNL, adăugând că nu se pune problema ca acesta să aducă liberalilor acces la Serviciile de informaţii, ci eventual o susţinere a Masoneriei, deoarece şi el, şi Sorin Frunzăverde, sunt pe "linia asta".

"Accesul la serviciile de informaţii, exclus. Poate o susţinere a Masoneriei, asta e altceva. Frunzăverde, Stănişoară, pe linia asta s-ar putea să...", a răspuns Băsescu, întrebat, la Digi24, dacă în spatele plecării lui Stănişoară la PNL ar fi o manevră privind influenţarea sau accesul la o parte din Serviciile de informaţii.

Întrebat dacă şi el a beneficiat de susţinerea Masoneriei, având în vedere că a fost ales de două ori primar general şi preşedinte, Băsescu a negat: "Eu nu cred că am beneficiat de ea vreodată, sau nu am ştiut de ea, dar...Hai să fim serioşi".

Băsescu a arătat că l-a surprins plecarea lui Stănişoară, mărturisind că a lucrat bine cu acesta, atât atunci când i-a fost consilier pe probleme de securitate la Palatul Cotroceni, cât şi când a fost ministru al Apărării.

×