x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Guvernul nu ar trebui să cedeze presiunilor FMI

Antonescu: Guvernul nu ar trebui să cedeze presiunilor FMI

01 Noi 2010   •   00:00
Antonescu: Guvernul nu ar trebui să cedeze presiunilor FMI
Sursa foto: Dragoş Stoica/Jurnalul Naţional

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, după şedinţa BPC, că formaţiunea sa susţine Ordonanţa 50/2010, el apreciind că Guvernul nu trebuie să cedeze presiunilor FMI, fiind necesar să acţioneze în interesul unui număr mare de cetăţeni români.



"PNL susţine Ordonanţa 50 şi credem că Guvernul nu trebuie să cedeze presiunilor FMI şi trebuie să acţioneze, aşa cum, în acest caz, Ordonanţa o face, în interesul unui număr foarte mare de cetăţeni români", a spus Antonescu.

FMI şi Comisia Europeană insistă pentru modificarea OUG 50/2010 privind creditele populaţiei, pentru a asigura un echilibru între bănci şi consumatori, dar evită să prezinte în clar dacă aceasta este o condiţionalitate strictă pentru eliberarea următoarei tranşe.

"Ne interesează ca populaţia să fie protejată dar vrem să ne asigurăm şi că nu existe ceva care să pericliteze stabilitatea financiară. Sunt optimist că vom găsi o soluţie care respectă ambele obiective (...) Vrem să ne asigurăm că am respectat acest echilibru pentru continuarea programului ", a răspuns Franks, întrebat dacă modificarea OUG 50/2010 reprezintă o condiţionalitate pentru eliberarea următoarei tranşe.

Directorul de ţară pentru România al Comisiei Europene, Istvan Szekely, a arătat că instituţia înţelege nevoia de protecţie în plus a consumatorilor, în special în domeniul financiar bancar, dar trebuie să se asigure şi că sistemul bancar este solid, iar legislaţia europeană este respectată.

×
Subiecte în articol: politic