x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: Parlamentarii liberali vor vota ca premierul să reprezinte România la Consiliul European

Antonescu: Parlamentarii liberali vor vota ca premierul să reprezinte România la Consiliul European

24 Mai 2012   •   12:57
Antonescu: Parlamentarii liberali vor vota ca premierul să reprezinte România la Consiliul European

Parlamentarii PNL vor vota pentru ca primul-ministru sa reprezinte Romania la Consiliul European, cel putin la cel din 28 iunie, in cadrul caruia se vor discuta probleme ce intra in atributiile Guvernului, a anuntat astazi, la Pitesti, presedintele PNL, Crin Antonescu.

"PNL va vota categoric in favoarea ideii ca primul-ministru sa reprezinte Romania, la acest Consiliu European (Consiliul European din 28 iunie - n.r.) in orice caz. (...) Pentru ca acolo tematica discutata este in principal economica, sau in orice caz tine de deciziile Guvernului. ori in momentul in care angajezi acolo un curs sau altul pentru politica Romaniei, trebuie pe de o parte sa ai capacitatea de a aplica, prin hotarari ale Guvernului, aceste decizii si de asemenea sa ai in spate un mandat si o majoritate a Parlamentului care sa-ti garanteze aplicarea lor", a declarat Antonescu, potrivit Agerpres.

Intrebat daca crede ca presedintele Traian Basescu va respecta decizia Parlamentului in aceasta problema, liderul liberal a spus ca nu poate da pronosticuri si nu vrea sa faca "niciun proces de intentie", dar crede ca decizia legislativului va trebui respectata.

"Eu cred ca, in conformitate cu Constitutia, cu legea, o decizie a Parlamentului in aceasta materie nu poate fi incalcata. Am vazut pareri ca de fapt aici Curtea Constitutionala hotaraste. Curtea Constitutionala nu prea poate hotari, pentru ca in Constitutia Romaniei nu avem o formulare explicita in legatura cu aceasta chestiune. Daca nu o avem, e normal ca pe decizii care angajeaza Romanie prin intermediul Guvernului, parlamentul sa fie cel care decide, pentru ca (...) scrie in Constitutie ca Guvernul se afla sub controlul Parlamentului si nu al presedintelui", a conchis Crin Antonescu.


×