x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Antonescu: PNL este ferm împotriva participării UDMR la guvernare doar în sens politic (VIDEO)

Antonescu: PNL este ferm împotriva participării UDMR la guvernare doar în sens politic (VIDEO)

17 Dec 2012   •   18:21
Antonescu: PNL este ferm împotriva participării UDMR la guvernare doar în sens politic (VIDEO)

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, copreşedinte al Uniunii Social Liberale, a declarat, luni, la Palatul Parlamentului, că opoziţia liberalilor faţă de intrarea UDMR la guvernare a fost una politica. Liderul PNL a punctat că acest lucru nu înseamnă că nu se doreşte un dialog privilegiat cu Uniunea.

"Vreau să subliniez că sunt întru totul solidar cu poziţia premierului în ceea ce priveşte dialogul cu UDMR ca reprezentant legitim al comunităţii maghiare, precum şi cu reprezentanţii tuturor celorlalte minorităţi. Este vorba de o formaţiune politică pe care o respect, cu specialişti, cu oameni politici şi cu experienţă şi cu o valoare de netăgăduit. Faptul că PNL s-a pronunţat foarte ferm împotriva participării UDMR la guvernare nu este decât politic, în sensul că alegerile au fost câştigate de USL şi facem un guvern monocolor USL. Asta nu înseamnă că nu dorim un dialog privilegiat, că nu dorim o comunicare pe toate palierele cu cei din UDMR, chiar dacă ei sunt în afara guvernării sau în Opoziţie", a spus Antonescu, la finalul întâlnirii dintre reprezentanţii USL şi cei ai UDMR. Acesta a menţionat că nu a susţinut ideea cooptării UDMR la guvernare din mai multe motive, însă nu a dorit să le precizeze.



×
Subiecte în articol: crin antonescu udmr politica