x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atac portocaliu la CCR

Atac portocaliu la CCR

05 Aug 2012   •   17:39
Atac portocaliu la CCR

Decizia Curtii Constitutionale de a amana verdictul in ceea ce priveste referendumul avut din 29 iulie a starnit furie printre sustinatorii lui Traian Basescu. Europarlamentarul Monica Macovei, infocata pedelista, cu chipul lui Basescu parca tatuat pe inima, a tinut mortis sa ia atitudine la declaratia judecatoarei Aspazia Cojocaru, membra a Curtii Constitutionale, potrivit careia, referendumul trebuia anulat, pentru ca se bazeaza pe date false. "Cat timp Curtea Constitutionala nu a luat o decizie, declaratia judecatoarei Aspazia Cojocaru poate fi interpretata ca o antepronuntare", a scris pe blog Monica Macovei.

Nici asistentul europarlamentului PDL nu s-a lasat mai prejos. Tot cu ajutorul mediului virtual, Mihai Laurentiu Politeanu a postat pe contul personal de Facebook insulte la adresa judecatorilor Curtii Constitutionale. Motivul de suparare, acelasi cu cel al sefei sale. Sub puterea cuvintelor sale, judecatorii CCR au capatat apelative precum "nenorociti" si "dementi". "Amanare pana pe 12 septembrie???? astia sunt dementi? am auzit eu bine? de ce n-ati ales 14 august, nenorocitilor? ca doar ala era scopul vostru", isi arata revolta asistentul Politeanu, trup si suflet alaturi de idolul sau.

"Nu ma ingrijoreaza nici macar acest truc. Premierul spune ca referendumul a fost organizat extraordinar, comunica cifrele la Curtea Constitutionala, dupa care transmite Curtii ca nu stie cati electori sunt. Situatia este fara precedent. Nu ii intereseaza tara, ii intereseaza justitia. Stiu ca sunt un presedinte care nu convine majoritatii politice din Parlament. De ce? Intrebati-i pe ei. Intrebati-i pe Rus, Antonescu, Ponta care sunt consecintele economice a ceea ce au facut. Cred ca vor propune Curtii un nou termen in decembrie 2014", aceasta a fost prima reactie a lui Traian Basescu cand a auzit anuntul dat de Curtea Constitutionala.

Sambata, presedintele suspendat a revenit cu alte acuzatii. "As vrea sa am un comentariu si despre adresa pe care CCR a transmis-o Guvernului. Practic, se cere actualizarea pana la 29 iulie. Actualizarea trebuia facuta conform legii pana la maxim cinci zile de la data stabilirii referendumului. Asta inseamna ca daca pe data de 6 iulie s-a stabilit data referendumului, listele electorale trebuie sa cuprinda situatia de la 11 iulie", a spus Basescu.

×