x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Atmosferă relaxată la ceremonia de învestire a lui Robert Cazanciuc: "Cu şampania e ca la Guvernul Boc, nu avem"

Atmosferă relaxată la ceremonia de învestire a lui Robert Cazanciuc: "Cu şampania e ca la Guvernul Boc, nu avem"

15 Apr 2013   •   19:04
Atmosferă relaxată la ceremonia de învestire a lui Robert Cazanciuc: "Cu şampania e ca la Guvernul Boc, nu avem"
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Traian Băsescu, premierul Victor Ponta, preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului, Crin Antonescu şi Valeriu Zgonea, şi miniştrii Radu Stroe, Liviu Dragnea, Eugen Teodorovici au discutat luni, la Cotroceni, după învestitura lui Robert Cazanciuc, putând fi văzuţi râzând în câteva rânduri.

La sosirea în sala unde urma să aibă loc ceremonia de la Cotroceni, Antonescu şi Zgonea au dat mâna cu consilierii lui Traian Băsescu. Ei au şi schimbat câteva cuvinte şi au râs.

Imediat după aceea, Cazanciuc a depus jurământul, după care a urmat discursul, scurt, al şefului statului: "Vă doresc succes în activitatea dvs. Sunt convins că nu aveţi niciun dubiu că principalul dvs obiectiv este un MCV favorabil României care să ne permită intrarea în Schengen sau decizia favorabilă pentru intrarea în Schengen în luna decembrie. Prea puţine din cele rămase restante în MCV ţin de ministrul Justiţiei. Cele mai multe ţin de politicieni. Vă asigur că dvs veţi fi responsabil, că aşa-i la noi".

La finalul ceremoniei, preşedintele Traian Băsescu le-a mulţumit pentru prezenţă premierului şi preşedinţilor Camerelor, cărora le-a transmis râzând, "cu şampania e ca la Guvernul Boc, nu avem".El a stat de vorbă cu aceştia, mai multe minute, timp în care au râs de mai multe ori.

La un moment dat, Băsescu a strigat, tot râzând, către Stroe: "Cum e cu fiola?". Ministrul de Interne a venit către preşedinte. Ei au schimbat câteva cuvinte, râzând, atmosfera fiind vizibil relaxată.

Grupului i s-au mai alăturat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, vicepremierul Liviu Dragnea, consilieri ai preşedintelui.

De asemenea, Băsescu a mai stat de vorbă şi cu miniştrii Dan Şova, Daniel Constantin şi Nicolae Bănicioiu.

×