x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Axa Udrea – Becali vrea să rupă gura târgului

Axa Udrea – Becali vrea să rupă gura târgului

de Gabriela Antoniu    |    26 Feb 2012   •   16:46
Axa Udrea – Becali vrea să rupă gura târgului

Disperati ca vor fi indepartati de la Putere si de la borcanul cu miere, democrat-liberalii recurg la decizii la fel de disperate. Dupa resuscitarea Miscarii Populare, PDL a decis sa se alieze cu imprevizibilul "razboinic al luminii", Gigi Becali. O alianta care se anunta cu nabadai chiar din prima zi, dar peste care pedelistii par dispusi sa treaca potrivit zicalei "fa-te frate cu dracu’ pana treci puntea".

Sambata, cu o zi inainte de Ier­taciune, Gigi Becali, liderul PNG, si Elena Udrea, liderul PDL Bu­curesti, s-au intalnit in Modrogan, unde mai bine de o ora au pus Capitala la cale. Mai precis Primaria, cine pe cine va sustine la alegerile locale din iunie. Desi Udrea nu a suflat o vorba, dupa intalnire, Becali a anuntat ca PNG va sustine candidatul PDL la Primaria Capitalei, cele doua partide aliindu-se pentru alegerile din Bucuresti. Becali a spus ca, desi sustinuse nomina­lizarea lui Liviu Negoita pentru primaria Capitalei, optiunea PDL a fost alta, iar PNG o va sustine. El a mai spus ca stie cine va fi candidatul PDL la Primaria Generala. "Eu stiu cine este. Eu am avut o alta optiune, tot din PDL, dar... Eu va pot spune ce optiu­ne am avut eu. Nu va pot spune surpriza de care a zis doamna Udrea. Optiunea mea a fost Negoita. Dar se pare ca e o persoana care sta mai bine in sondaje decat Negoita. Este membru PDL, chiar un membru marcant", a spus Becali.

Primul pas catre "becalizarea" PDL
Desi tocmai anuntase ca nu mai poate sa fie chiar "Becali ala pe care il stiati pana acum", pentru ca nu mai este el "comandantul", liderul PNG s-a dezlantuit cand a fost intrebat de zvonurile potrivit carora o optiune a PDL pentru Primaria Capitalei ar fi europarlamentarul Cristian Preda. "Doamne fereste! M-am inteles intr-adevar ca facem o intelegere si plecam impreuna, dar daca e Preda, imediat plec acasa. Dar ce, eu ma duc cu unu sa pierd? La pierzanie nu ma duc niciodata! Ce sa castige Preda? Pai Preda face 2%, il bate Oprescu, face 98% si el 2%. Daca o face si 2%...", a comentat Becali. Si nu s-a oprit aici. Cum nu toti pedelistii il vor in anuntata Miscare Populara, Becali i-a luat in zeflemeaua-i caracteristica. "Presedintele Traian Basescu si oamenii capabili din PDL, care cunosc politica, isi dau seama ca nu au nevoie de un om care citeste doua carti si pe care nu-l asculta nimeni de fapt, la televizor, cand spune el ce a invatat in cartile alea si care nu are nimic in buzunar – si ma refer aici nu la bani, ci la acel capital politic – si care nu aduce voturi, si care nu fo­lo­seste miscarii politice. Oamenii care cunosc politica isi dau seama ca au nevoie de oameni care aduc voturi, care au voce ascultata de catre po­pulatie. Si sa fii fraier sa nu-l atragi pe Becali, care la ora asta are un 5-6% fara sa ma chinui prea mult", a comentat Becali. "Nu stiu daca poate vreodata nici ala care vorbeste cu «r», care a fost ministru la Cultura, cum il cheama... Paleologu. Nici Paleologu, nici Cristian Preda nu pot face intr-o lupta nici cat negru sub unghia mea. Asta nu cred ca nu stie un animal po­litic intre ghilimele care se numeste pre­sedintele Traian Basescu. Ce nevoie sa ai de Paleologu? Ar trebui sa-i spuna: «Mai tata, du-te citeste do­ua, trei carti, vino la televizor si ra­raieste-te cat vrei tu»", a continuat el.

Mai bine sa taca sau sa-si prezinte scuze?
Atacurile lui Becali nu au ramas fara raspuns. Europarlamentarul PDL Cristian Preda a negat ca ar exista vreun acord PDL-PNG pentru Primaria Capitalei si a declarat ca singura contributie "pozitiva a lui Gigi Becali la politica romaneasca ar fi tacerea". "Nu exista nici un acord (n.r. – intre PDL si PNG pentru ale­gerile din Bucuresti). Becali indruga verzi si uscate. Singura contributie pozitiva a lui Becali la politica ro­ma­neasca ar fi tacerea. Dupa ce a distrus Steaua este regretabil ca vrea sa isi puna amprenta asupra politicii. Parlamentul european l-a plasat in grupul nefrecventabililor, alaturi de Vadim si Severin. Ar fi bine sa avem si in Romania aceasta categorie. Am putea numi categoria «mai bine taci!»", a declarat Cristian Preda pentru Mediafax.

Mai conciliant, fostul ministru al Muncii, deputatul PDL Sulfina Barbu, i-a cerut lui Becali sa-si pre­zinte scuze pentru ca i-a jignit pe Preda si Paleologu. "Cred ca Becali ar trebui sa-si ceara scuze pentru de­cla­ratiile facute la adresa unor lideri im­portanti ai PDL. Eu, ca membru PDL, colega cu Cristi Preda si Toa­der Paleologu, am simtit un mare disconfort cand am vazut cum isi permite sa-mi jigneasca colegii. Eu cred ca fiecare dintre noi are locul sau in politica, iar cei care ne judeca sunt doar ceta­tenii si nimeni altcineva. Ii reamintesc lui Becali, care declara ca vrea sa colaboreze cu PDL, ca tocmai a jignit un membru din BPN si un euro­parlamentar important al partidului. Nu asa se colaboreaza cu PDL", a spus Sulfina Barbu.

Candidatii la primariile de sector, tinuti la secret
Elena Udrea a anuntat sambata ca PDL a stabilit candidatii pentru pri­mariile de sector. "O sa-i anun­tam in perioada urmatoare, cu o strategie potrivita. Suntem la finalul eva­luarii si sunt convinsa ca PDL la Bucuresti va face o surpriza frumoasa, pentru ca nu doar avem in acest moment doua sectoare in care detinem primaria, dar avem mari sanse sa mai castigam cel putin un sector", a declarat vicepresedintele PDL. Udrea nu a dat nume, explicand ca este vorba despre o strategie de lan­sare a candidatilor prin interme­diul careia acestia vor deveni cu­noscuti, dar a precizat ca este vor­ba despre persoane care "sunt din organizatia de Bucuresti". Po­trivit unor surse din PDL citate de Mediafax, Nicolae Ontanu, Liviu Negoita, Cristian Popescu Piedone si Cristian Poteras vor fi candidatii PDL la primariile sectoarelor 2, 3, 4 si 6 ale Capitalei, candidatul pentru Primaria Generala urmand a fi stabilit pana la 15 martie. Potrivit sur­selor citate, "pentru sectoarele 1 si 5 se asteapta rezultatele sondajelor. Un sondaj a fost facut pentru stabi­lirea candidatului pentru Primaria Ca­pitalei, iar in acesta a iesit pe pri­mele locuri Silviu Prigoa­na, dar ur­mea­za sa fie facut un alt sondaj, astfel incat pana la 15 martie sa fie stabiliti toti candidatii", au detaliat sursele citate.

×