x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Baconschi, revocat prin SMS de premier. Ministrul de Externe anunţă va rămâne în PDL

Baconschi, revocat prin SMS de premier. Ministrul de Externe anunţă va rămâne în PDL

23 Ian 2012   •   15:20
Baconschi, revocat prin SMS de premier. Ministrul de Externe anunţă va rămâne în PDL

UPDATE 18:19 - Ministrul revocat al Afacerilor Externe, Teodor Baconschi a declarat luni, la Bruxelles, dupa participarea la Consiliul pentru Afaceri Externe, ca va ramane in conducerea PDL, dupa ce premierul roman a anuntat revocarea lui din functia de ministru.

"Evident ca voi ramane in conducerea PDL, ma aflu acolo in urma unui Congres al partidului, pe baza unui vot exprimat de delegatii la acest congres. Am intrat in viata politica dupa ce am servit interesul Romaniei ca diplomat, intr-o succesiune - ca ambasador, apoi ca secretar de stat - si imi doresc, la 20 si ceva de ani de la caderea comunismului, o innoire a clasei politice. Aceasta innoire se face prin implicare politica si prin toate actiunile care ar putea sa transforme nu doar chipul, ci si practicile si mentalitatea organizatiilor politice numite partide, care sunt alese in parlamentul tarii. Prin urmare, cred ca este de datoria mea sa continui acest efort, sunt incredintat ca Partidul Democrat Liberal nu a simulat deschidere catre societatea civila, catre lumea intelectuala, catre competentele din sectorul academic sau diplomatie, ci e intr-adevar la un moment de rascruce, care va da propriului electorat semnalele corecte de innoire", a spus Teodor Baconschi, conform Agerpres.

El a precizat ca nu stia ca va fi revocat si ca a fost informat telefonic, nu prin SMS asa cum s-a vehiculat in presa, de premierul Emil Boc, despre decizie. "Am confirmat ca eram in Consiliu si am primit acest telefon de la domnul Boc. Domnia-sa mi-a comunicat ca nu are ce sa imi reproseze pe linie guvernamentala, dar ca data fiind situatia de tensiune si o anumita postare a mea pe blog, este necesara revocarea mea din Executiv", a explicat Baconschi.Teodor Baconschi a declarat ca a primit un SMS de la premierul Emil Boc, din care intelegea ca nu i se reproseaza nimic pe linie guvernamentala si ca a fost vorba despre o decizie politica. "Eu sunt la Bruxelles, la CAE, am primit prin SMS de la premier... Nu mi s-a reprosat nimic pe linie guvernamentala, ci am inteles ca a fost vorba despre o decizie politica", a declarat Baconschi. "Din ceea ce stiu, in BPN azi nu s-a formalizat, nu s-a oficializat prin vot o astfel de decizie", a adaugat Baconschi. Teodor Baconschi a spus insa ca respecta decizia premierului ,dar si ca se simte "privilegiat" ca a reusit sa serveasca interesele Romaniei in aceasta perioada. "Nu exista un repros pe linie guvernamentala", a subliniat Teodor Baconschi. El a adaugat ca ramane in partid, devotat proiectelor incepute.

Premierul Emil Boc a anuntat demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi. Anuntul a fost facut in cadrul discursului sustinut de primul-ministru in sedinta extraordinara a Parlamentului.

"Regret derapajele si stangaciile verbale ale unor colegi referitoare la protestatari. Am luat decizia revocarii ministrului de Externe, Teodor Baconschi", a declarat premierul Emil Boc.

Teodor Baconschi a comparat protestatarii, intr-o postare pe blogul sau, cu o "mahala violenta si inepta".

Baconschi se afla la Bruxelles unde participa la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.

×
Subiecte în articol: demis baconschi