x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei

Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei

02 Iul 2012   •   07:52
Băsescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu în funcţia de ministru al Educaţiei

UPDATE 16:40 - Traian Basescu a semnat decretul de numire a Ecaterinei Andronescu in functia de ministru al Educatiei, informeaza Administratia prezidentiala.

Presedintele Traian Basescu ii cere Ecaterinei Andronescu, ministrul propus al Educatiei, "sa depuna, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat". Basescu i-a transmis premierului ca "ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu sa asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate, conform normelor legale in vigoare".

Administratia prezidentiala anunta ca ceremonia de depunere a juramantului de investitura de catre Ecaterina Andronescu in functia de ministru al Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va avea loc la Palatul Cotroceni, luni, 2 iulie, la ora 18.00.

"Cu ocazia transmiterii coordonatelor privind ceremonia de investire, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, i-a transmis prim-ministrului Guvernului Romaniei, domnul Victor Ponta, ca ar considera potrivit, ca, inainte de ceremonie, doamna Ecaterina Andronescu sa depuna, la Cabinetul Prim-Ministrului, o declaratie pe proprie raspundere prin care sa asigure ca nu este implicata in actiuni de plagiat in propria lucrare de doctorat si in lucrarile stiintifice si in doctoratele pe care le-a coordonat. De asemenea, presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a mai transmis, in scrisoare, ca ar fi util ca doamna Ecaterina Andronescu sa asigure ca nu se afla in stare de incompatibilitate, conform normelor legale in vigoare", mai precizeaza Administratia prezidentiala.

Nu este prima data cand presedintele Basescu cere unui ministru propus sa declare pe proria raspundere ca nu a plagiat. Si la desemnarea noului ministru al Culturii presedintele i-a cerut premierului Ponta, in contextul acuzatiilor de plagiat care au vizat, recent, memrbri ai Guvernului, ca Puiu Hasotti sa declare pe propria raspundere ca nu a plagiat la teza de doctorat sau la alte lucrari stiintifice.

Hasotti a raspuns ca va da aceasta declaratie "cu zambetul pe buze" si a si depus-o imediat la Guvern. Ulterior, liderii USL Antonescu si Ponta au criticat vehement cererea lui Basescu, amenintand cu suspendarea daca seful statului nu il investeste in functia de ministru pe senatorul liberal.

Ecaterina Andronescu a absolvit in anul 1972 specializarea Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice, Facultatea de Chimie Industriala, Universitatea Politehnica Bucuresti. In 1982 a devenit doctor in Stiinta si Ingineria Materialelor Oxidice, in 1994- 1995 a facut specializari la Universitatea "Claude Bernard", Lyon - Franta, iar in 1995 -1997 la University of London, Darlinghton Anglia, apoi in 1998 - specializare la University of Sevilla Spania.

In perioada 1972 - 1983 a fost asistent universitar la UPB, apoi 1983 - 1990 sef lucrari (lector), 1990 - 1994 - conferentiar, iar din 1994 pana in prezent, profesor universitar, la aceeasi institutie de invatamant superior din Capitala.

Andronescu a fost, in perioada 1989-1992, prodecan la Facultatea de Chimie Industriala, apoi intre 1992-2004 decanul institutiei. Din 2004 si pana in 2008 a fost rectorul Universitatii Politehnice Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor.

×