x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu anticipează o posibilă criză socială

Băsescu anticipează o posibilă criză socială

05 Mai 2009   •   00:00

Preşedintele Traian Băsescu avertizează că actualul moment de criză economică poate evolua, aşa cum s-a întâmplat în unele state din UE, într-o criză socială.



Şeful statului a vorbit despre acest lucru la ceremonia de depunere a jurământului de învestitură de către preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, vicepreşedintele Otilian Neagoe şi consilierii de concurenţă Mircea Valentin şi Dan Ionescu, desfăşurată la Palatul Cotroceni.

"Presiunile exterioare Consiliului nu trebuie să vă facă să renunţaţi la legislaţia de concurenţă pentru că tentaţia guvernelor, a instituţiilor şi a companiilor să treacă uneori la practici neconcurenţiale este mare mai ales în astfel de perioade", le-a spus Băsescu membrilor conducerii Consiliului. El le-a mai atras atenţia celor patru asupra problemei ajutorului de stat, menţionând că "pe presiuni politice sau decizii politice se poate călca strâmb", şi că au datoria de a menţine România ca o economie bazată pe concurenţă. La finalul evenimentului, Băsescu a dat mâna cu cei prezenţi, anunţându-i râzând că ceremonia este "scurtă, seacă şi fără şampanie, pentru că este recesiune". (L.D.)

×
Subiecte în articol: politic