x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Atac la trusturi

Băsescu: Atac la trusturi

11 Noi 2009   •   00:00

Preşedintele Băsescu a declarat ieri că trusturile de presă sunt utilizate ca instrumente de influenţă a deciziei politice sau pentru favoruri economice.

Şeful statului a mai spus că, în România, dincolo de canalele publice, presa este dominată în proporţie de 80% de presa privată. "Este o presă (cea privată - n.r.) care nu s-a născut din dorinţa de a face presă, ci, în principal, marile trusturi de presă din România sunt trusturi de presă care au fost create de oameni de afaceri din cu totul alte domenii decât presă şi trusturile de presă au început de mult deja să fie utilizate ca instrumente de influenţă a deciziei politice sau ca instrumente de obţinere a unor favoruri economice", a continuat şeful statului.

El a precizat totodată că trusturile de presă transferă anumite subiecte de pe un canal pe altul, amplificând informaţia. Băsescu a arătat că în ultima perioadă şi internetul a intrat în acest joc: "O mică informaţie pe internet este preluată de ziarul unui trust, amplificată de radiouri şi adusă la vârf de dezbatere pe televiziunile aceluiaşi trust".

×
Subiecte în articol: politic