x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu către Ponta: "Băi Victore, păcat că eşti însurat, că am doua fete, hahahaha!"

Băsescu către Ponta: "Băi Victore, păcat că eşti însurat, că am doua fete, hahahaha!"

25 Sep 2010   •   00:00

Cu un gest de cochetărie, sau nu, Victor Ponta, recent intrat în blogosferă, se declară enervat de faptul că postările sale au reuşit deja să perturbe mesajul său politic, prin preluarea de către media a informaţiilor furnizate online.

Totuşi, captivat de fenomen, din cauza relaţionării directe cu vizitatorii blogului său, Ponta deapănă amintiri despre prima sa întâlnire cu Traian Băsescu, petrecută în 2002 în cadrul unei emisiuni televizate, oferind o imagine, din culise, despre modul în care se desfăşoară o dispută în politică cu acesta. 

"Era in 2002, prin iarna, cand Base, in stilul caracteristic, tipa ca vrea sa munceasca dar nu-l lasa coruptii de consilieri. Adrian Nastase a mutat si el pe tabla de sah cu "nebunul", respectiv cu mine - tanar si dornic de afirmare sef la Departamentul de Control al Guvernului! Am facut o luna jumatate de munca pe branci in cotloanele Primariei si am pus toata mizeria de acolo in faimosul Raport care a produs probabil scandalul anului (se pare ca am ceva talent la chestia asta!). Rezultatul era previzibil, furau toti pe rupte, Basescu cu o ceata de consilieri (inclusiv PSDisti, normal) doar ca acum erau in sfarsit probe, facute chiar ca la Procuratura! Tipete, negari, o circoteca si, atentie, invitatie la dezbatere la TVR, prime time, Base si cu mine!Imi amintesc totul cu mare precizie pt ca era prima mea emisiune la postul national si eram totusi cu Basescu, primar general si scandalagiu afirmat in perioada Conventiei Democrate; stiam doar ca el ii daduse jos, din interior, pe Ciorbea si Radu Vasile!
Ne-am intalnit in camera cu machiajul si l-am salutat cu politete dar cu mare retinere, nu il mai vazusem niciodata live! A venit la mine de parca eram vechi prieteni, m-a luat direct cu bancuri, a hahait in stilul caracteristic si m- a batut de cateva ori pe spate! In cateva minute mi-a facut confidente, ce tare ii plac baietii tineri si seriosi asa ca mine, ca imi vede un viiitor luminos, bla bla ! Finalul a fost apoteotic - "bai Victore, pacat ca esti insurat, ca am doua fete, hahahaha!" . Recunosc ca am cazut pe spate, am devenit numai zambet si imi amintesc ca pe drumul spre studioul emisiunii ma gandeam ce om misto, deschis, dragut, nu rece (arogant o sa zica carcotasii) si pedant ca seful meu de atunci, cu care aveam o relatie strict profesionala, excelenta dar in niciun caz de glume si bancuri! Mai aveam putin si eram gata sa ma inscriu in fan clubul Basescu si deja ma mustra constiinta ca am scris de toate matrapazlacurile lui de la Primarie - un om asa simpatic nu avea cum sa faca toate relele scrise de mine acolo, probabil ca am fost prea aspru!
Am ajuns in studio, ne-am cablat si emisiunea a inceput cu mine zambind fascinat spre Base care se dadea ocupat cu niste dosare.Moderator - cred ca nu ma insel - era Rodica Culcer (cea foarte asuprita in mandatul lui Nastase, vezi Doamne!). Normal ne-a prezentat si mi-a dat mie cuvantul ca sa prezint acuzele si apoi Domnul Primar General sa se explice! Dar cum era ca eu, un pusti, sa vorbesc inaintea proaspatului si superamabilului meu prieten, fara sa par ca sunt nepoliticos? Asa ca, utilizand cel mai suav si admirativ zambetbdin dotare, am eschivat imediat si am spus ca e normal ca primul sa vorbeasca el! A aceeptat cu o fata sumbra iar eu m-am relaxat in scaun asteptand sa primesc aceleasi cuvinte dulci. 
Cum a inceput Base? Direct - "Aceasta sluga a lui Nastase, acest tanar ticalos a venit aici sa va spuna numai minciuni si sa-i apere pe coruptii pesedeului!" . Cum, cine, de cine zice? Mai aveam putin si ma uitam sa vad despre cine vorbeste, nu-mi venea sa cred ca zice de mine! Am avut cateva minute de deruta totala, mai aveam putin si ma ridcam umil sa-i amintesc ca sunt ala pe care zicea mai devreme (hahaind, e drept) ca-l vrea de ginere! Mi-am revenit pana la urma si mi-am intrat in haina de procuror prezentand toate faptele si probele! Raspunsul lui - simplu, mint, m-a pus Nastase sa il atac! 
Cand s-a terminat emisiunea trecusem deja de la nedumerire la indignare si imi venea sa-i sar in gat (am crescut si eu la Gara de Nord, ce naiba, nu la pension). M-a pasat rapid "hai ma, asa e la politica"! Oricum am ramas cu impresia ca e un mare escroc, si imi venea sa plang de ciuda ca ma manipulase asa usor! Oricum am invatat o lectie pe care nu am uitat-o niciodata - cine mai are incredere in Base isi merita soarta!"

×