x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu despre OUG privind interceptările: Închide gura celor care trâmbiţau încheierea luptei anticorupţie

Băsescu despre OUG privind interceptările: Închide gura celor care trâmbiţau încheierea luptei anticorupţie

16 Mar 2016   •   00:37
Băsescu despre OUG privind interceptările: Închide gura celor care trâmbiţau încheierea luptei anticorupţie

Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că ordonanţa de urgenţă privind interceptările nu răspunde nevoilor reale pentru că "multă vreme nu va putea fi operaţionalizată de unele instituţii care au primit dreptul de interceptare a comunicaţiilor''.

Potrivit fostului şef de stat, actul normativ are meritul că "închide gura acelora care în mod mincinos trâmbiţau încheierea luptei anticorupţie datorită CCR''.

''Ne trebuie calm! Problema interceptărilor a declanşat o dezbatere cu păreri pro şi contra. Până la urma, guvernul a răspuns printr-un compomis presiunii infernale a instituţiilor de forţă. În mod categoric ordonanţa, poate şi neconstituţională, nu răspunde nevoilor reale pentru că multă vreme nu va putea fi operaţionalizat de unele instituţii care au primit dreptul de interceptare a comunicaţiilor. Ordonanţa are însă meritul că închide gura acelora care în mod mincinos trâmbiţau încheierea luptei anticorupţie datorită CCR'', a scris Traian Băsescu, marţi seară, pe pagina sa de Facebook.

Preşedintele MP subliniază că decizia CCR este fundamentală pentru continuarea consolidării statului de drept în România.

''De aceea este vital ca acum Parlamentul României să valorifice şansa pe care i-a dat-o CCR şi să aşeze problema sensibilă a interceptării comunicaţiilor şi a supravegherii tehnice la nivelul la care, legea să servească în mod optim şi drepturile fundamentale şi nevoile reale legate de securitatea naţională, crima organizată şi corupţie. Ar putea fi opera de căpătâi a unui Parlament care a ratat un mandat întreg. Ne trebuie doar calm'', adaugă fostul preşedinte. AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu