x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, despre viitorii parlamentari PMP: Să aibă o meserie pe care să o fi practicat

Băsescu, despre viitorii parlamentari PMP: Să aibă o meserie pe care să o fi practicat

17 Aug 2016   •   16:55
Băsescu, despre viitorii parlamentari PMP: Să aibă o meserie pe care să o fi practicat

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a recomandat liderilor organizaţiilor partidului drept criteriu de eligibilitate pentru candidaţii la alegerile parlamentare ca aceştia să aibă o meserie pe care să o fi practicat.

"Am făcut o recomandare şi anume: preşedinţii de organizaţii să recomande doritorilor să fie oameni care au o meserie. Când spun oameni care au o meserie nu mă refer la oameni care să aibă o diplomă, ci la oameni care să îşi fi practicat meseria şi care să fie politicieni liberi. Atunci când nu ai practicat o meserie şi te trezeşti proaspăt absolvent parlamentar nu vei face niciun rabat de la slugărnicia de a rămâne în politică cu orice preţ. Cei care au o meserie vor face politică relaxaţi, pentru că vor şti că, dacă nu mai ies parlamentari la legislatura următoare, dacă sunt verticali în faţa şefilor politici, au un refugiu în propria lor meserie", a afirmat miercuri Traian Băsescu la finalul Consiliului Executiv Naţional al PMP.

El a adăugat că experienţa într-o meserie îi ajută pe parlamentari să contribuie la proiectele de lege dezbătute.

"Am avut şi medici care nu au practicat niciodată şi au ajuns şi miniştri ai Sănătăţii sau medici ginecologi care nu au practicat niciodată, dar au ajuns miniştri ai Agriculturii. Am avut tot soiul de specimene. Atunci când ai o profesie practicată şi care te face să te simţi liber ca politician, ai şi necesarul de experienţă să contribui la acele legi care îţi trec prin faţa ochilor", a explicat Băsescu.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu basescu pmp parlamentari