x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot

Băsescu: Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricând după acest vot

30 Iul 2012   •   06:59

Presedintele suspendat, Traian Basescu, a declarat, duminica noaptea, ca el se considera "mai puternic ca oricand" dupa votul de la referendum, chiar daca premierul Victor Ponta a spus ca nu poate fi legitim ca sef al statului dupa ce "opt milioane" de cetateni au votat impotriva lui.

"Din nefericire pentru Ponta, sunt mai puternic ca oricand dupa acest vot.Domnul Ponta uita ca atunci cand am fost ales presedinte al Romaniei in decembrie 2009 impotriva mea erau 5,2 milioane de voturi. Dupa trei ani de criza, pot accepta un milion in plus", a spus Basescu, in conferinta de presa de la sediul sau de campanie, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor straini.

"Un presedinte ales cu cinci milioane de voturi, dar impotriva caruia au fost inregistrate acum peste opt milioane de voturi impotriva ar trebui sa reflecteze mai serios la acest rezultat si sa decida in ce masura mai este legitim sa reprezinte Romania", a declarat premierul Victor Ponta.

"Orice om politic care spune ca poate ignora votul a in jur de noua milioane de romani este rupt de realitate", a spus Ponta.

El a precizat ca va respecta rezultatul care va fi validat la referendum si a felicitat milioanele de romani care s-au prezentat la vot si au dovedit astfel ca in Romania este democratie, catalogand drept "victorie" faptul ca in jur de noua milioane de persoane au votat.

In opinia premierului, votul la referendum confera o noua legitimitate Guvernului USL.

Mediafax


×