x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: „Eu nu vreau să mai obțin nimic de la politică; obiectivul meu - să transfer către PMP experiența mea”

Băsescu: „Eu nu vreau să mai obțin nimic de la politică; obiectivul meu - să transfer către PMP experiența mea”

20 Mar 2016   •   13:52
Băsescu: „Eu nu vreau să mai obțin nimic de la politică; obiectivul meu - să transfer către PMP experiența mea”

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la Craiova, că nu mai are obiective politice personale, ci îşi doreşte să transfere către PMP experienţa sa politică acumulată în peste 20 de ani. 

"Aş vrea să spulber anumite teorii în ceea ce mă priveşte: vreau să ştiţi că eu nu vreau să mai obţin nimic de la politică, nu mai am obiective politice pentru mine. Aveam însă cunoştinţe şi înţelegerea faptului că România avea nevoie de un partid nou care să preia ştafeta tranziţiei, să ducă ţara către dezvoltarea aceea definitivă, temeinică, competitivă. Aveam două variante: să scriu ceea ce am învăţat şi să las între coperţile unei cărţi ca memorii ale unui fost ministru, ale unui fost primar general, ale unui fost preşedinte de ţară sau să transfer toată experienţa aceasta formidabilă a douăzeci şi ceva de ani de politică unui partid. Am considerat că cel mai bun lucru este să transfer către un partid ceea ce ştiu, să transfer şi informaţia a ceea ce este bine să faci în politică şi, mai ales, ce nu este bine să faci în politică şi în felul acesta să creăm un partid care să nu mai treacă prin experienţele prin care au trecut partidele tranziţiei, să facă numai ceea ce trebuie făcut. Vă asigur că acesta este obiectivul meu: să transfer către acest partid toată experienţa pe care am acumulat-o şi am convingerea că voi reuşi să şi ating acest obiectiv alături de dumneavoastră", a spus Băsescu, la lansarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară din judeţul Dolj la alegerile locale. 

Băsescu le-a cerut candidaţilor PMP să aibă mentalitate de învingători, să îşi dorească să fie primul partid din România după alegerile locale. 

"Important este ca noi, cei care intrăm în competiţie electorală, să vrem să fim primii. Vă rog să mă credeţi că experienţa mea, şi cea profesională, a avut ca motor exact această mentalitate: de om care vrea să câştige. (...) Am intrat în politică şi toată lumea spunea în 2000: "N-are nicio şansă". Ei nu ştiau că eu nu băteam la Primăria Capitalei cu Sorin Oprescu pentru locul II. Eu aveam şansa mea. Şi am arătat că în turul II am reuşit să răstorn un rezultat de 46, pentru el, la 16 pentru mine, şi să-l fac 52 pentru mine. Am intrat în competiţie cu Năstase la Preşedinţie. Nimeni nu ar fi crezut că puteam să câştig Preşedinţia. Dar eu am vrut şi am crezut în şansa mea. Politica este şi un lucru de spirit de învingător", le-a spus Băsescu membrilor PMP din Dolj. 

Filiala Dolj a PMP şi-a lansat duminică, la Craiova, candidaţii pentru alegerile locale din iunie, printre aceştia aflându-se şi Gelu Vişan, care va candida pentru funcţia de primar al Craiovei. 

 

Sursa: AGERPRES

×