x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu i-a dat lui Barroso o ciornă cu explicaţii privind absorbţia scăzută a fondurilor europene

Băsescu i-a dat lui Barroso o ciornă cu explicaţii privind absorbţia scăzută a fondurilor europene

01 Iun 2012   •   13:11
Băsescu i-a dat lui Barroso o ciornă cu explicaţii privind absorbţia scăzută a fondurilor europene

Presedintele Traian Basescu l-a primit astazi, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, caruia i-a inmanat o ciorna cu explicatiile privind motivele pentru care Romania are o absorbtie scazuta a fondurilor europene.

"Domnule presedinte, revenind la ultimul Consiliu European, discutand sincer, am vrea sa facem principalii pasi pentru a obtine inca trei ani, cu privire la executia bugetului existent. Este clar ca Romania risca sa nu absoarba toti banii alocati de UE. Si aici, avem multe explicatii. Daca sunteti interesat, va pot explica", a spus Basescu, la inceputul intrevederii cu Barroso.

Seful statului i-a inmanat o foaie, spunand: "Aveti aici o ciorna (non-paper)". "Pun ciorna (non-paper) in non-dosarul meu (non-file)", a glumit Barroso.
"Sa nu puneti niciodata scrisorile semnate de mine in non-dosare", a replicat Basescu.

Presedintele Basescu a declarat, la finalul reuniunii informale a Consiliului European din 23 mai de la Bruxelles, ca a propus in acest for european sa se analizeze posibilitatea de extindere a perioadei de utilizare a fondurilor europene pana in 2016.

"Pentru a diminua riscul ca Romania sa nu cheltuiasca toata suma alocata pe fondurile structurale, am propus Comisiei si Consiliului sa analizam in perioada urmatoare posibilitatea extinderii termenului de utilizare a banilor din bugetul 2007-2013 cu trei ani, deci nu pana in 2015, ci pana in 2016. Astfel am diminua in mod considerabil riscul ca Romania sa nu utilizeze toti banii si sa ne putem apropia de un procent de 100% al alocatiei din bugetul 2007-2013", a spus Basescu.

×