x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu îi refuză lui Ponta participarea la Consiliul European: Eu mă pricep mai bine

Băsescu îi refuză lui Ponta participarea la Consiliul European: Eu mă pricep mai bine

23 Iun 2014   •   18:32
Băsescu îi refuză lui Ponta participarea la Consiliul European: Eu mă pricep mai bine

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că i-a refuzat premierului Victor Ponta cererea de a participa la Consiliul European din 26-27 iunie, afirmând că el va fi cel care va reprezenta România, pentru că "se pricepe mai bine".

"Primul ministru Victor Ponta mi-a solicitat mandat să participe la Consiliul European din 26 - 27 iunie. L-am anunţat că nu-i dau mandat. Voi participa eu având în vedere obligaţiile consituţionale, dar şi tematica la care, datorită experienţei mele, mă pricep mult mai bine", a spus Băsescu.

Acesta a declarat că plângerea lui Victor Ponta la Parlament, pe acest subiect, este inutilă şi că guvernul îşi poate trimite punctele de vedere legate de poziţia României la Preşedinţie, pentru armonizarea ideilor.

"Pe 19 iunie, Ministerului de Externe i-a fost adresată o scrisoare în care i se solicita punctele de vedere ale Guvenrului pe toată tematica Consiliului European. Acest punct de vedere trebuie aprobat de premier, în cazul în care există puncte de vedere diferite să le putem clarifica. Şi ordinea de zi este una pe care, datorită mandatului lung pe care l-am avut până acum, o cunosc foarte bine. Nu vă ascund că este şi un motiv sentimental pentru care vreau să particip şi nu i-am dat mandat domnului Victor Viorel Ponta. Este faptul că se semnează şi acordul de asociere şi de liber schimb cu Republica Moldova, iar în cei 10 ani de mandat eu am muncit enorm pentru aceste acorduri. După guvenrul Republicii Moldova am fost al doilea politician care a făcut eforturi enorme pentru ca Republica Moldova să ajungă la acest moment. Vreau să fie semnătura mea pe acord", a spus Băsescu.

Preşedintele a adăugat că Victor Ponta nu are credibilitatea necesară pentru a discuta despre subiectele care vor fi ridicate în Consiliu, anume justiţia şi economia.

"Pentru informarea dumneavoastră, în principal, ordinea de zi este legată de câteva puncte: spaţiul de libertate şi justiţie, zonă în care am convingerea că sunt mult mai în măsură să vorbesc ca Victor Viorel Ponta, care tot timpul a atacat justiţia. În probleme de economie şi creare de locuri de muncă îl invit oricând pe Victor Viorel la o dezbatere televizată, sunt sigur că mă pricep mult mai bine", a mai spus preşedintele. 

×
Subiecte în articol: traian basescu consiliu european