x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Basescu il acuza pe Nastase de tradare

Basescu il acuza pe Nastase de tradare

05 Dec 2004   •   00:00

Candidatul Aliantei PNL-PD la Presedintie, Traian Basescu, l-a acuzat ieri, la Galati, pe contracandidatul sau, Adrian Nastase, ca negociaza "nici mai mult, nici mai putin decat autonomia Tinutului Secuiesc" pentru a obtine sprijinul UDMR in formarea unui guvern.

In opinia lui Basescu, cedarea "autonomiei unei palme de pamant e un act de tradare nationala". Basescu sustine ca are informatii in legatura cu aceste negocieri, pe care le-ar fi purtat Adrian Nastase la Targu-Mures, "din zona" si ca declaratiile sale sunt un avertisment public pentru liderul PSD "sa nu scoata Romania la mezat". Confruntat cu posibilitatea ca aceste negocieri sa vizeze doar o autonomie culturala, a sustinut ca aceasta ipoteza ar fi de domeniul glumelor. In privinta dublei cetatenii acordate maghiarilor de pretutindeni, Basescu s-a declarat un suporter al acestei propuneri si pentru romanii din valea Timocului.

Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a adresat tot ieri un apel alesilor locali ai Aliantei de a nu trece la PSD, recunoscand ca s-ar putea "unii dintre noi sa fie tentati sa sucombe la dansul de sirena pe care il face PSD". (Oana Stancu)

×
Subiecte în articol: politic