x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Întârzierea trecerii României la euro este păguboasă

Băsescu: Întârzierea trecerii României la euro este păguboasă

26 Mar 2017   •   22:20
Băsescu: Întârzierea trecerii României la euro este păguboasă
Sursa foto: Adrian Manolache

Fostul preşedinte al statului Traian Băsescu a declarat, duminică seară, că întârzierea trecerii României la euro este păguboasă, adăugând că nu există motive de îngrijorare pentru români deoarece salariile şi preţurile vor fi convertite din lei în euro la cursul care va fi în ziua luării respectivei decizii.

'Au intrat balticii în plină criză în euro şi le merge foarte bine. Nu stau mult mai bine la salarii şi pensii ca noi. Nu ai motiv să presupui că vor exploda preţurile, ar putea fi un schimb la cursul zilei când se ia decizia. (...) Unde este problema dacă salariul meu se converteşte în euro şi se menţine raportul? (...) Din punctul meu de vedere, întârzierea este păguboasă', a spus Traian Băsescu la televiziunea B1.

Fostul şef al statului a afirmat că România stă, din punct de vedere economic, mult mai bine comparativ cu alte state care au aderat la euro.

'Am exportat, în 2017, circa 70 la sută în zona euro. Deci economia este competitivă din acest punct de vedere. Nu mai vorbim că lângă cele 70 la sută se mai află 15 la sută din exporturi tot în state din Europa, şi doar 15 la sută în afara Europei. Apoi, cea mai mare parte a exporturilor româneşti este realizată de multinaţionale care vin din zona euro. Nu îi văd nefăcând faţă trecerii la euro. (...) Sunt state cu o economie mai slabă ca a noastră care au trecut la euro. România are 20 la sută din PIB generat de industrie. Media în Europa este 14 la sută iar restul sunt servicii. România are o structură a economiei ei suficient de valoroasă ca să poată trecere la euro', a mai spus Traian Băsescu. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: traian basescu