x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu, la Tabăra de vară a tineretului PMP: Politica e ca matematica, se numără, e în voturi

Băsescu, la Tabăra de vară a tineretului PMP: Politica e ca matematica, se numără, e în voturi

23 Iul 2016   •   19:20
Băsescu, la Tabăra de vară a tineretului PMP: Politica e ca matematica, se numără, e în voturi

UNPR s-a încheiat atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean, iar conducerile interimare ale organizaţiilor din teritoriu, desemnate în funcţie de scorul electoral obţinut la alegerile locale, vor fi evaluate peste două luni, a anunţat sâmbătă preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, într-o conferinţă de presă la Poiana Braşov.

"Vineri ne-am întâlnit cu toţi preşedinţii interimari de organizaţii, la Bucureşti. Principalul criteriu pentru numirea preşedinţilor interimari a fost scorul electoral de la locale. Acolo unde PMP a avut rezultat mai bun, preşedinte interimar este de la PMP, iar unde a avut UNPR un scor mai bun este (preşedinte - n.r.) de la această formaţiune politică. Multora nu le-a plăcut. Dar ştiţi cum e: politica este la fel de precisă ca matematica. Se numără. Este în voturi. Credeţi că s-au lăsat uşor unii, mai ales că ştiau că este vicepreşedinte la Consiliul Judeţean? Nu i-a venit prea bine. Dar, dacă cel de la UNPR a avut un vot mai bun la Consiliul Judeţean şi am stabilit că acesta este criteriul, atunci trebuie respectat. Până la urmă, în politică valorezi câte voturi ai. Sigur că nu sunt toţi bucuroşi. Dar unul a rămas preşedinte, iar celălalt prim-vicepreşedinte la organizaţiile judeţene", a explicat Traian Băsescu.

El a menţionat că toţi preşedinţii de organizaţii, după fuziune, sunt interimari şi au fost deja anunţaţi că, după două luni, se va face o evaluare a funcţionării filialelor reunite.

"Acolo unde se va considera că domnii preşedinţi, după ce s-au văzut preşedinţi, s-au culcat, îi schimbăm, pentru că sunt interimari numiţi de Consiliul Executiv Naţional", a precizat Băsescu.

Potrivit acestuia, alegerile în organizaţiile judeţene PMP se vor face după parlamentare, anul viitor, pentru că în 2016 nu mai este timp.

"Dacă întâmplător unii dintre ei au plecat în concediu şi se mai întorc prin septembrie nu va fi bine", a punctat preşedintele PMP.

Întrebat dacă ia în calcul o alianţă cu ALDE, Traian Băsescu a spus că nu. "Nu ne tentează să facem o adunare de partide, iar PMP este de centru-dreapta şi ALDE este de centru-stânga", a explicat el.

Traian Băsescu a participat sâmbătă la Tabăra de vară a tineretului PMP, care se desfăşoară la Poiana Braşov.

El a spus că le-a vorbit tinerilor despre motivul fuziunii PMP - UNPR, avantajele şi dezavantajele aceste fuziuni.

Sursa: AGERPRES

×