x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Liberalizarea completă a pieţei forţei de muncă în UE contribuie la creşterea economică

Băsescu: Liberalizarea completă a pieţei forţei de muncă în UE contribuie la creşterea economică

23 Mai 2012   •   10:46
Băsescu: Liberalizarea completă a pieţei forţei de muncă în UE contribuie la creşterea economică

Traian Basescu a declarat, astazi, inainte de plecarea spre Bruxelles, unde participa la lucrarile informale ale Consiliului European, ca nu are nicio retinere ca atunci cand se va aborda piata unica, sa se discute si despre piata unica a fortei de munca.

"Romania spune: consolidare fiscala in primul rand, este prioritatea zero; pe fondul consolidarii fiscale, masuri de crestere si gasirea de solutii de finantare a cresterii fara afectarea fondurilor structurale. Din acest punct de vedere, va pot spune ca exista o reticenta a donatorilor, a statelor care au un bilant negativ (contribuie cu sume mai mari decat ce primesc) in a-si mari contributiile. Noi vom sustine necesitatea maririi fondurilor alocate pentru dezvoltare statelor nou intrate in Uniunea Europeana ca singura solutie de reducere a decalajelor. Sau nu avem nicio retinere si nu am nicio retinere ca, in discutia de diseara, atunci cand se va aborda piata unica, sa discutam si piata unica a fortei de munca", a spus Basescu.

Seful statului a afirmat ca o liberalizare completa a pietei fortei de munca in Uniunea Europeana este un element de crestere economica.

"Nu putem fi intr-un soi de limbaj dublu: cand este vorba de piata unica liberalizata, sa putem cumpara orice, oriunde pe teritoriul Uniunii Europene, sa facem tot felul de afaceri, sa fim de acord, iar cand vine vorba de libera circulatie a fortei de munca, sa mai avem inca noua state care au restrictii pentru forta de munca din Romania. Deci lucrurile trebuiesc discutate foarte deschis si cinstit. Nu putem sa vorbim numai de bani. Sunt convins ca o liberalizare completa a pietei fortei de munca in Uniunea Europeana este un element de crestere economica. De ce, atunci vorbim doar de liberalizarea pietei unice, cand e vorba de IT, cand e vorba de orice altceva, de industrie, de economie, dar nu si de piata fortei de munca", a mai spus presedintele.

×