x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: PMP va vota pentru aprobarea OUG 14

Băsescu: PMP va vota pentru aprobarea OUG 14

10 Feb 2017   •   18:21
Băsescu: PMP va vota pentru aprobarea OUG 14

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, a declarat, vineri, că parlamentarii PMP vor vota legea de adoptare a ordonanţei de urgenţă care abrogă OUG 13.

"Noi vom vota pentru abrogarea ordonanţei 13 şi pentru aprobarea prin lege a ordonanţei 14", a afirmat Băsescu, la Palatul Parlamentului, la finalul şedinţei Colegiului Naţional al PMP.

El a arătat că Parlamentul trebuie să pună în acord Codurile penal şi de procedură penală cu deciziile Curţii Constituţionale care au constatat neconstituţionalitatea unor articole.

"Sunt circa 55 de hotărâri ale Curţii Constituţionale care constată neconstituţionalitatea unor articole sau a unor formulări din articole din Codul penal şi Codul de procedură penală. Deci trebuie puse în acord codurile cu deciziile CCR. Este directiva 343 a UE care are termen de implementare în legislaţia naţională 1 aprilie 2018. Acea directivă implică modificarea a cel puţin 10 articole din Codul penal, nu din Codul de procedură penal. Deci avem obligaţii legale de a ne aşeza la masă şi a revizui anumite articole din Codul penal", a afirmat Traian Băsescu.

Întrebat dacă ar trebui să aibă loc dezbateri cu privire la acest subiect şi la Palatul Cotroceni, liderul PMP a spus că este treaba Parlamentului şi poate interveni şi Guvernul cu ordonanţe de urgenţă, "dar nu mai este cazul".

"E treaba Parlamentului, nu ne mai băgăm toţi în treaba celuilalt. Discuţiile cu privire la revizuirea articolelor neconstituţionale din Codul penal trebuie să aibă loc la Parlament. (...) Orice neconstituţionalitate trebuie reparată de Parlament. Asta scrie în Constituţie. Sigur, poate interveni şi Guvernul cu ordonanţe de urgenţă, dar nu mai este cazul unor astfel de intervenţii", a răspuns Băsescu.

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu pmp oug 14