x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Ponta, Antonescu, Rus, Voiculescu - responsabili de respingerea oricărei şanse a României la spaţiul Schengen

Băsescu: Ponta, Antonescu, Rus, Voiculescu - responsabili de respingerea oricărei şanse a României la spaţiul Schengen

03 Aug 2012   •   13:30
Băsescu: Ponta, Antonescu, Rus, Voiculescu - responsabili de respingerea oricărei şanse a României la spaţiul Schengen

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat vineri ca oamenii politici Victor Ponta, Dan Voiculescu, Crin Antonescu si Ioan Rus au adus prejudicii enorme tarii prin actiunile lor din ultima perioada, iar ei sunt responsabili de respingerea oricarei sanse a Romaniei de a mai intra in spatiul Schengen.

'Cred ca dincolo de problema credibilitatii tarii, loviturile pe care le primeste Romania ca urmare a iresponsabilitatii tandemului Ponta - Voiculescu, la care imi permit sa adaug Rus - Crin Antonescu, asa, ca sa ii imperechem cumva, aduce prejudicii enorme tarii. Ponta, Antonescu, Voiculescu si Rus sunt responsabili de respingerea oricarei sanse ca Romania sa mai intre in Schengen', a aratat Basescu, la sediul sau de campanie.

In opinia sa, cei patru politicieni sunt responsabili, in calitate de artizani ai actiunilor 'iresponsabile si nedemocratice' legate de referendumul din 29 iulie, de devalorizarea accelerata a monedei nationale, ca urmare a instabilitatii politice, si de faptul ca Romania nu va putea deveni in aceasta toamna un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014-2020 la Uniunea Europeana.

Presedintele suspendat a spus ca toate aceste semnale vin dinspre Europa si ca el tine legatura in continuare cu partenerii europeni, cu 'colegii de democratie din UE'.

Agerpres

×