x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: Proiectul noii legi a sănătăţii, din 2008, a fost îngropat de mafia din acest sector

Băsescu: Proiectul noii legi a sănătăţii, din 2008, a fost îngropat de mafia din acest sector

07 Mai 2016   •   18:15
Băsescu: Proiectul noii legi a sănătăţii, din 2008, a fost îngropat de mafia din acest sector
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Suceava, în contextul actualelor probleme din sistemul sanitar, că noua lege a sănătăţii pe care urma să o promoveze în cel de al doilea mandat al său la Cotroceni a fost îngropată de ''mafia din sănătate'' şi a condus la schimbarea Guvernului de la acea vreme.

''Spitalele, în marea majoritate, au fost transferate administraţiilor locale. Vedem acum, la televizor, situaţia sistemului de sănătate. Recunosc că am sesizat-o mai demult, în urma raportului Comisiei prezidenţiale din 2008. (...) Rezultatul acelui raport a fost un proiect de lege pe sănătate care să introducă competiţia în sistemul de sănătate, competiţia între spitale, competiţia între sistemul privat şi sectorul de stat. Rezultatul a fost o reacţie formidabilă a mafiei din sănătate, care a îngropat noua lege a sănătăţii în stradă şi a făcut să cadă, să se schimbe un Guvern - Guvernul Boc'', a arătat Băsescu.

El a atras atenţia că, odată cu transferul spitalelor la administraţiile locale, responsabilitatea acestora a crescut exponenţial. ''Nu este suficient să te bucuri că mai numeşti clientelă politică în conducerea spitalelor'', a adăugat acesta.

Totodată, Băsescu a arătat că decizia Guvernului Boc de a închide spitalele mici a fost una bună.

''Ieri, Ministerul Sănătăţii a comunicat că, din cele 300 de spitale, 50 au infecţii bacteriene, germeni sau ce Dumnezeu au, nu sunt un specialist. Vă asigur că este o mare minciună. Raportările au venit de la spitalele care au epidemiolog şi laboratoare. Domnul ministru al Sănătăţii, pentru a fi corect informat, ar trebui să ştie care e situaţia în spitalele mici, în spitalele în care nu există epidemiolog, nu există laboratoare, şi eu vă asigur că numărul spitalelor cu infecţii ar creşte exponenţial. (...) Spitalele acelea care s-au închis în timpul Guvernului Boc le-aş controla cu prioritate, că a venit PSD-ul şi a spus că a redeschis'', a arătat Băsescu. AGERPRES

×
Subiecte în articol: traian basescu