x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu şi-a depus CV-ul. Job-ul dorit: paznic la Cotroceni

Băsescu şi-a depus CV-ul. Job-ul dorit: paznic la Cotroceni

de Georgiana Ionita    |    01 Noi 2016   •   14:36
 Băsescu şi-a depus CV-ul. Job-ul dorit: paznic la Cotroceni
Sursa foto: ILIE BUMBAC / AGERPRES FOTO

Traian Băsescu s-a autopropus pentru funcția de premier după alegerile din 11 decembrie. După ce Klaus Iohannis a anunţat că printre condițiile pe care trebuie să le întrunească viitorul prim-ministru se numără și criteriul după care sunt angajați paznicii, adică să aibă un cazier curat, Băsescu i-a transmis șefului statului că “are pe mâinile cui lăsa țara” pentru că el nu este inculpat în niciun dosar penal.

Traian Băsescu a venit în întâmpinarea nevoilor lui Klaus Iohannis, şeful PMP considerând că întrunește condițiile de angajare ca “paznic” al țării. "Aș putea fi un premier bun care să-i permita lui Iohannis un somn adânc la Cotroceni. Are pe mâinile cui lăsa țara. Nu sunt inculpat în niciun dosar, deci pot fi premierul lui Iohannis. Eu îi spun lui Iohannis cine e cel mai bun politician și cine este cel mai pregătit pentru funcția de premier", s-a lăudat Băsescu într-o emisiune TV. ”Pe Liviu Dragnea nu îl cred atât de lipsit de inteligență încât să se propună premier. Atâta timp cât nu există un partid care să aibă 51%, președintele se poate mișca. În locul lui Iohannis și eu aș face la fel, atât timp cât nu există un partid care să aibă 51%, președintele are libertate de mişcare”, a mai spus Băsescu. Președintele Iohannis a făcut recent o afirmație cu bătaie lungă, despre criteriile de care va ține cont atunci când va nominaliza premierul. “Cu toții am citit că se fac angajări pentru paznici sau agenți de pază, cum se spune mai nou. De fiecare dată prima condiție e sa nu aibă cazier. Cum ne imaginăm că țara va fi păzită de unul cu dosar penal?”, a întrebat, retoric, Klaus Iohannis.

Ponta, atac pe Facebook

Fostul premier Victor Ponta l-a atacat pe Iohannis, ironizând pe Facebook “pretenţiile” pe care şeful statului le are de la un viitor premier. “Deci conform "gândirii luminate" a lui Klaus Iohannis și lozincilor Propagandei Securiste ar trebui ca Doamna Clinton să nu mai candideze pentru că este o "Penală"! Dar o persoana despre care mai multe instanțe din România au spus clar că a obținut o casă cu acte false poate să ne dea lectii? Poate că el e demagog, fariseu, mincinos, exact ca modelul lui principal - Traian Băsescu”, a scris Ponta pe Facebook.

Traian Băsescu insistă de mai multă vreme că ar fi “cel mai bun premier” pe care l-ar putea avea România după alegeri, aducând ca argument suprem cei zece ani de domnie la Cotroceni.

×
Subiecte în articol: traian basescu