x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: SRI poate monitoriza corespondenţa românilor dacă are mandat

Băsescu: SRI poate monitoriza corespondenţa românilor dacă are mandat

de Veronica Micu    |    16 Iun 2013   •   11:28
Băsescu: SRI poate monitoriza corespondenţa românilor dacă are mandat

Train Băsescu este de părere că "statele trebuie să-şi asigure un nivel de capacităţi de a supraveghea siguranţa care să fie în pas cu cei care atentează la siguranţa cetăţenilor".

"Într-un asemenea mediu, trebuie să ştii că nu mai discuţi de confidenţialitate absolută. Ţipăm de structurile de securitate că au acces la corespondenţă, dar nu ne deranjează furnizorul de servicii care oricând poate să privească în corespondenţa noastră. Suntem puţini demagogi. Mă las pe mana lui Google, dar dacă aflu că serviciile de securitate îşi permit să acceseze 10% mă supăr", a declarat Băsescu.

"Categoric voi vorbi cu şeful CIA despre cetăţeni români monitorizaţi. Nu am niciun dubiu că statele trebuie să-şi asigure un nivel de capacităţi de a supraveghea siguranţa care să fie în pas cu cei care atentează la siguranţa cetăţenilor. SRI poate monitoriza corespondenţa românilor dacă are mandat. Dacă Al-Qaida transmite pe mail un mesaj, serviciile de informaţii americane ce să facă? Să spună că nu se baga?", a conchis preşedintele.

×