x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Băsescu: "Toată lumea susţine "Opriţi codurile, dar nimeni nu ştie de ce"

Băsescu: "Toată lumea susţine "Opriţi codurile, dar nimeni nu ştie de ce"

22 Apr 2009   •   00:00

România nu-şi poate permite să mai funcţioneze în baza unui cod penal elaborat în perioada comunistă dacă intenţionează să ridice clauza Uniunii Europene din domeniul justiţiei, a atras atenţia preşedintele Traian Băsescu după consultarea cu reprezentanţii Coaliţiei "Opriţi codurile!".



Salutând entuziasmul şi buna credinţă a reprezentanţilor ONG-urilor care cer o dezbatere publică mai largă pe codurile juridice, şeful statului a arătat că timp de 10 ani aceste probleme s-au aflat în dezbaterea specialiştilor de profil. Băsescu a criticat apetitul sindicaliştilor şi unor factori politici în domeniul blocării acestor iniţiative, dar şi în cel al legii salarizării.

Şeful statului a recunoscut că ar fi fost salutar dacă parlamentarii ar fi încercat să promoveze şi să popularizeze în circumscripţiile lor electorale conţinutul acestor coduri şi a reproşat pe ocolite televiziunilor că sunt mai preocupate de rating şi de ce spun Gigi Becali sau Florin Călinescu decât de susţinerea pe sticlă a unor campanii de dezbatere televizată a controversatelor coduri juridice.
antena3.ro

×
Subiecte în articol: politic