x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bejinariu l-a felicitat pe Gheorghe Flutur

Bejinariu l-a felicitat pe Gheorghe Flutur

05 Dec 2004   •   00:00

Eugen Bejinariu, seful SGG si proaspat ales deputat de Suceava, l-a felicitat pe senatorul liberal Gheorghe Flutur pentru scorul obtinut in alegeri, fiind convins ca reprezentantul PNL il va sustine pe Adrian Nastase in turul doi al prezidentialelor.

NICU AMURARITEI

APRECIERE. Eugen Bejinariu le-a multumit tuturor contracandidatilor de la Alianta D.A. ca au inteles mesajul sau privind desfasurarea unei campanii civilizate
Ministrul pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului (SGG), Eugen Bejinariu, le-a multumit sambata la Suceava tuturor contracandidatilor de la Alianta ca au inteles mesajul sau privind desfasurarea unei campanii electorale civilizate. "Au inteles, cu mici exceptii, care sunt inerente unei campanii. Il felicit pe principalul contracandidat al nostru, domnul Gheorghe Flutur, pentru scorul pe care l-a obtinut in judetul Suceava si sunt convins ca in turul doi electoratul dumnealui il va sustine pe domnul Adrian Nastase.

Avand in vedere ca domnul Flutur este un parlamentar cu experienta, e la al doilea mandat si a inteles ca tara are nevoie de stabilitate si de pace. De fapt, deja exista voci din cadrul Aliantei care au inceput sa se ridice impotriva domnului Traian Basescu, care e un mic dictator, ca sa nu spun mare, pentru ca nu are inaltimea necesara. Nu cred ca domnul Flutur isi doreste destabilizare in Romania. Sunt convins ca doreste din tot sufletul ca in tara sa fie liniste si prosperitate", a spus Bejinariu.

FARA MODIFICARI. Eugen Bejinariu a mai spus ca Guvernul nu va lua in discutie o eventuala modificare a legislatiei electorale privind votul pe listele suplimentare. Seful SGG a amintit in acest context ca Executivul a intentionat sa aprobe o ordonanta de urgenta care sa elimine posibilitatea votului multiplu pe liste suplimentare si ca in acest sens au fost realizate consultari cu celelalte partide, cu mass-media si cu Asociatia Pro Democratia. "Noi am vrut sa gasim o solutie. Singurii care s-au opus au fost cei de la Alianta", a spus Bejinariu, care a precizat ca in aceste conditii nu va mai fi modificata legislatia electorala.

El a spus ca nu intelege atitudinea duplicitara a reprezentantilor Aliantei D.A., care, pe de o parte, acuza nereguli privind votul multiplu pe listele suplimentare, iar pe de alta parte se opun unei solutii de eliminare a acestei situatii. Bejinariu a mai spus ca acuzatiile Aliantei D.A. "sunt netemeinice" si a exemplificat cu situatia din sectia de votare din Gara de Nord, unde s-a votat numai pe liste suplimentare, iar din cei 1.600 de alegatori, 1.300 au votat cu Alianta D.A.

×
Subiecte în articol: politic bejinariu