x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică BEM/Ceremonie cu emoţii şi peripeţii

BEM/Ceremonie cu emoţii şi peripeţii

de Aniela Nine    |    06 Dec 2008   •   00:00
BEM/Ceremonie cu emoţii şi peripeţii

De emoţie, un proaspăt deputat liberal a fost gata-gata să cadă de pe scena pe care, într-un cadru oficial, îi fusese înmânat certificatul constatator. În schimb, democrat-liberala Elena Udrea era să rămână fără dovadă, ea ajungând când se punea lacătul. 



Aleşii uninominali de Bucureşti au devenit de ieri parlamentari cu acte. În sala de şedinţe a CGMB, rând pe rând, deputaţii şi senatorii şi-au primit de la preşedintele Biroului Electoral Municipal documentele care atestă noua lor calitate, în prezenţa prefectului Capitalei Ion Ţincu, şi a unor membri ai BEM. "Vă doresc activitate bogată în iniţiative legislative şi să nu uitaţi că adevărata competiţie începe chiar din acest moment", le-a urat preşedintele BEM, Alin Vişan, noilor parlamentari. Ceremonia, una serioasă, a fost marcată şi de un moment hazliu, atunci când unul dintre liberali era cât pe ce să cadă de pe podiumul sălii de şedinţă. După ce i-a fost înmânat certificatul constatator, Dan Stamate Budurescu s-a împiedicat când cobora de pe podium, fiind gata să cadă. El a reuşit însă să se reechilibreze în ultimul moment, relatează Mediafax. Protagonistul a găsit şi o parte bună în acest incident, catalogându-l ca fiind unul "menit să te scoată din anonimat".

START RATAT
Liberalii Bogdan Olteanu şi Ludovic Orban, ambii aleşi în funcţia de deputat, au sosit la festivitate după ce preşedintele BEM declarase şedinţa închisă, dar totuşi în timp util pentru a-şi primi certificatele. Ultima sosită, chiar înainte ca funcţionarii municipali CGMB să încuie sala de şedinţă, a fost democrat-liberala Elena Udrea, îmbrăcată într-o ţinută roz. Încercările iniţiale ale acesteia de a obţine documentul s-au soldat însă cu un eşec. Udrea a fost nevoită să urce pentru a doua oară scările instituţiei Primăriei Generale a Capitalei, pentru a se reîntoarce la cel de-al treilea etaj. A fost salvată exact de reprezentantul PD-L în BEM, Marian Zlotea, care i-a înmânat certificatul. O dată actul primit, Udrea a făcut şi declaraţii despre cum ar vedea "împărţirea" aleşilor în Parlament. "În Parlament aş face două categorii de locuri: o parte pentru cei care au câştigat alegerile şi o parte pentru perdanţi, cei care, deşi au pierdut, au intrat în Parlament cu 2.800 de voturi", a spus Udrea, potrivit Mediafax. Întrebată ce presupune această distincţie între cele două categorii de parlamentari, democrat-liberala a explicat: "Să stea în altă parte cei care au pierdut alegerile. Să nu ne amestecăm, unii sunt câştigători, şi alţii nu. Eu o să stau nu neapărat pe rândul întâi, dar o să stau în zona celor care au câştigat, nu au pierdut", a comentat proaspăt deputata PD-L de Bucureşti. Ea nu a câştigat din prima mandatul, ci la redistribuire.


"În Parlament aş face două categorii de locuri: o parte pentru cei care au câştigat şi o parte pentru perdanţi, cei care deşi au pierdut, au intrat în Parlament"
Elena Udrea

×
Subiecte în articol: politic