x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Berceanu, reales fulger

Berceanu, reales fulger

de Mihai Gavrila    |    07 Iul 2008   •   00:00
Berceanu, reales fulger
TELENOVELĂ MARCA PD-L ● Demisionat şi reconfirmat în aceeaşi şedinţă
Consiliul de coordonare  al PD-L Dolj, care a avut  loc sîmbătă dimineaţă în sala Filarmonicii Oltenia  din Craiova, le-a oferit participanţilor o adevărată telenovelă: preşedintele organizaţiei, Radu Berceanu,  le-a astupat gura contestatarilor, depunîndu-şi demisia din fruntea filialei doar pentru a fi imediat reconfirmat în funcţie.

 
Demisia de onoare a lui Radu Berceanu de la şefia PD-L Dolj a venit la o lună după ce acesta a pierdut alegerile pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj. Berceanu însuşi a motivat întîrzierea prin aceea că nu a vrut să lase organizaţia pe mîna unor “domni şi doamne din Bucureşti” – aluzie transparentă la Elena Udrea. “M-am hotărît să demisionez din funcţia de preşedinte al organizaţiei PD-L Dolj. Aş vrea să vă explic de ce nu am făcut acest lucru după aflarea rezultatelor: nu am vrut să dau posibilitatea unor domni sau doamne de la Bucureşti să vină şi să discute şi să ia măsuri în legătură cu preşedinţia organizaţiei. Ei care nici nu m-au pus pe vremea cînd, în februarie 1990, eu am devenit preşedintele acestei organizaţii şi cînd unii nu erau în partid, alţii nu erau în viaţa politică, dar unii erau la liceu. Nu cred că ar fi fost normal să vină nu ştiu cine pe aici să rezolve problemele. Eu nu am de dat socoteală nici unuia dintre aceştia”, a explicat Berceanu, făcînd referire la cazul PD-L Constanţa, unde Elena Udrea a fost trimisă să pună filiala pe roate după pierderea alegerilor. “Nu am vrut să fac acest anunţ mai demult şi ca să nu se întîmple ce se întîmplă din 2000 în PD, din păcate, atît la nivel naţional, cît şi la nivel local. Cînd se ştie că or să fie alegeri, nu mai alege fiecare după cum crede el că e unul mai bun decît celălalt. Se face mai înainte o intensă perioadă de bisericuţe, de echipe, de manipulări, de aşezări mai în partea ailaltă ca să vă vedem voturile şi aşa mai departe. Ceea ce nu mai are nici o legătură cu cuvîntul democrat din titulatura noastră”, a declarat Berceanu. Liderul PDL, Emil Boc, a evitat ieri să comenteze afirmaţiile lui Radu Berceanu potrivit cărora a demisionat ca să nu dea posibilitatea unor domni sau doamne de la Bucureşti să ia măsuri şi a apreciat că nu se pune problema înlocuirii acestuia de la conducerea PDL Dolj.


BULETINE ALBE. Demisia lui Berceanu s-a dovedit a fi o lovitură de maestru, acesta invitîndu-i pe cei prezenţi în sală să aleagă pe loc viitorul preşedinte. Mişcarea l-a lăsat pe Antonie Solomon, primarul reales al Craiovei şi unul dintre principalii adversari ai lui Berceanu, fără timp de reacţie. “În mapele de şedinţă găsiţi un buletin de vot alb. Scrieţi pe el numele celui care vreţi să fie preşedintele fili-alei”, i-a grăbit Berceanu, spre surpriza celor prezenţi.

Aşa cum era de aşteptat, sala a început să îl roage pe Berceanu să rămînă preşedinte, ceea ce s-a putut vedea şi la numărătoarea voturilor: preşedintele demisionar a obţinut 321 din cele aproximativ 400 de voturi, fiind urmat la mare distanţă de europarlamentarul Marian Jean Marinescu – 43 de voturi, şi de Antonie Solomon – 30 de voturi.

Ca un semn de pace, după ce a fost reconfirmat în funcţia de preşedinte, Radu Berceanu i-a oferit lui Antonie Solomon funcţia de prim-vicepreşedinte al filialei, rămasă vacantă după ce deputatul Horaţiu Buzatu, ex-PLD, a plecat din PD-L şi a revenit în grupul parlamentar liberal.

×
Subiecte în articol: politic Berceanu