x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Biro Zsolt (PCM): Ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR la alegerile europarlamentare

Biro Zsolt (PCM): Ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR la alegerile europarlamentare

06 Sep 2018   •   14:25
Biro Zsolt (PCM): Ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR la alegerile europarlamentare

Preşedintele Partidului Civic Maghiar (PCM), Biro Zsolt, care este deputat ales pe lista UDMR, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, la Târgu Mureş, că, dat fiind pragul electoral pentru alegerile pentru Parlamentul European, ar fi benefic ca formaţiunea politică să ajungă la un consens cu UDMR. 

"Pentru alegerile europarlamentare de anul viitor urmează să luăm o hotărâre în cadrul prezidiului Partidului Civic Maghiar, cum vom aborda aceste alegeri, dar eu cred că interesul comunităţii maghiare este să avem reprezentanţi şi la nivelul Parlamentului European. Având în vedere Legea electorală din România, care prevede un prag de 5%, ar fi benefic să ajungem la un consens cu UDMR şi la alegerile europarlamentare", a arătat Biro. 

Acesta a precizat că, în ce priveşte alegerile locale şi generale din 2020, PCM va concura "cel mai probabil" cu UDMR la nivelul comunităţilor cu pondere mare de etnie maghiară şi va încerca să ajungă la consens cu această organizaţie în localităţile şi în judeţele în care comunităţile maghiare sunt sub 50%. 

"Noi, în continuare, reprezentăm alternativă la politica UDMR, dar alternativa aceasta nu o să însemne niciodată să nu aibă prioritate interesul comunităţii maghiare", a precizat liderul Partidului Civic Maghiar. 

PCM are, în actuala legislatură, doi deputaţi aleşi pe listele UDMR la ultimele alegeri parlamentare. AGERPRES

×
Subiecte în articol: Biro Zsolt