x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga acuză: Pedeliştii sunt presaţi de Boc să semneze pe lista lui

Blaga acuză: Pedeliştii sunt presaţi de Boc să semneze pe lista lui

de Adriana Duţulescu    |    28 Mar 2011   •   17:31
Blaga acuză: Pedeliştii sunt presaţi de Boc să semneze pe lista lui

158607-blaga.jpgVasile Blaga i-a cerut lui Emil Boc să pună capăt presiunilor pe care oamenii din jurul său le fac asupra parlamentarilor, liderilor locali şI membrilor de rând ai PDL pentru a-I sili să îşI depună adeziunea la moţiunea cu care premierul va candida la şefia partidului pe 14 mai.

Profitând de faptul că Emil Boc a participat azi la şedinţele grupurilor parlamentare ale PDL, Vasile Blaga l-a însoţit pe acesta, si la Senat, şI la Camera Deputaţilor, trasmiţând împreună un “apel la unitate”. “AveţI grijă, domnule prim-ministru, cu oamenii dumneavoastră care fac presiuni în Parlament şI în teritoriu. Eu nu pot să cred că dumneavoastră faceţI presiuni, dar sunt în jurul dumneavoastră oameni care fac presiuni”, a spus Vasile Blaga, la întâlnirea cu senatorii PDL, au declarat pentru Jurnalul Naţional surse participante la şedinţă. El nu a dat numele celor pe care i-a acuzat, dar a spus că “sunt din ăştia care au venit mai de curând prin partid şI nu ştiu cum e cu statutul”, făcând referire la Elena Udrea şI Roberta Anastase, cele două fiind angajate active în campania de strângere de semnături în favoarea candidaturii lui Emil Boc.

Vasile Blaga a fost acompaniat de senatorul Radu F Alexandru şI de Tudor Udriştoiu de la Dolj, care au acuzat campania de strângere de semnături în favoarea candidaturii lui Emil Boc ca fiind nestatutară. Mai mult chiar, senatorul de Dolj a relatat că acoliţii premierului, respectiv deputatul Gelu Vişan, a dispus primarilor PDL să organizeze întâlniri locale cu membrii de rând ai partidului, pentru a le influenţa opţiunea de vot în favoarea lui Emil Boc. Conducerea PDL Dolj a trimis de altfel o scrisoare către conducerea de la Bucureşti a partidului, în care cere să se pună capăt acestor manevre pro-Boc.

Împricinatul, respetiv premierul, a declarat, în faţa senatorilor şI deputaţilor PDL, că “vrea să puncteze neapărat” faptul că el nu a avut habar de vreo presiune făcută de oamenii din echipa sa asupra celor din echipa lui Vasile Blaga. “Dacă cumva vi se întâmplă ceva de genul acesta, vă rog să mă sunaţI imediat şI să-mi spuneţI”, a spus Boc, conform surselor citate. AceleaşI surse susţin că atât Vasile Blaga, cât şI Emil Boc, au afirmat în faţa grupurilor parlamentare că, indiferent cine va câştiga alegerile din 14 mai, ei doi “vor rămâne prieteni pe veci”.

Declaraţiile lui Vasile Blaga şI Emil Boc în faţa grupurilor parlamentare ale PDL vin în contextul în care cei din tabăra premierului, conduşI de Elena Udrea, Traian Igaş şI Roberta Anastase, au făcut presiuni asupra parlamentarilor partidului să îşI pună semnătura pe o listă de susţinători ai candidaturii lui Boc la şefia partidului, deşI statutul PDL nu prevede aşa ceva. În plus, şefii de organizaţii judeţene au fost de asemenea presaţI să se retragă din echipa lui Vasile Blaga, printre cei care şi-au retras susţinerea numărându-se Ioan Oltean, Ghoerghe Flutur sau Bogdan Cantaragiu, acesta din urmă după ce, într-o şedinţă surpriză, fusese demis de la şefia PDL sector 1, chiar din cauză că se afla pe lista de susţinători a lui Vasile Blaga.

×