x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: "Dacă eram în locul lui Udrea nu mai rămâneam ministru"

Blaga: "Dacă eram în locul lui Udrea nu mai rămâneam ministru"

09 Sep 2010   •   00:00
Blaga: "Dacă eram în locul lui Udrea nu mai rămâneam ministru"

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, consideră că Elena Udrea nu ar fi trebuit să mai rămână ministru în Cabinetul Boc după ce s-a pronunţat pentru demisia Guvernului la întâlnirea conducerii PDL cu parlamentarii partidului.



"Eu n-am fost să văd explicaţiile pe care le-a dat doamna Udrea. Dar când ai astfel de abordări trebuie să te gândeşti că faci parte dintr-o coaliţie şi astfel de abordări trebuie discutate în coaliţie. Să vedem, coaliţia ar fi acceptat un nou guvern? Mă întrebaţi ce aş fi făcut eu. Eu n-aş fi rămas (ministru - n.r.), dar asta este cu totul altceva", a declarat pentru Evenimentul Zilei Vasile Blaga, care în partid a optat pentru varianta "remaniere serioasă".

Opinia ministrului de Interne nu este singulară în Guvern, o poziţie similară având-o şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, mai scrie cotidianul citat.

"Categoric, eu mă solidarizez total cu Guvernul. Dacă aş da un vot împotriva Guvernului, eu a doua zi aş pleca", spune Tabără.

Potrivit aceluiaşi cotidian, Elena Udrea a ales să rămână în Guvern. "Decizia a fost luată, subiectul este închis", a răspuns ea întrebată dacă intenţionează să rămână în Guvernul Boc.

Într-un interviu publicat marţi în Revista "22", Udrea a detaliat de ce nu a luat nici măcar în calcul demisia. "Niciun moment nu s-a pus problema ca vreun ministru să-şi dea demisia. Problema s-a pus aşa: ori să fie remaniaţi câţiva miniştri pe care îi nominalizează primul-ministru, fie îşi depune mandatul întregul cabinet, fără ca asta să însemne neapărat că toţi miniştrii pleacă", a afirmat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Elena Udrea, Sever Voinescu, Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Zamfir Iorguş şi Vasile Gherasim au votat, în întâlnirea conducerii PDL cu parlamentarii partidului, de miercuri seară, pentru demisia Guvernului.

Ulterior, întrebată de jurnalişti despre informaţiile potrivit cărora s-a pronunţat pentru demisia Guvernului, Elena Udrea a declarat că a votat ca un membru al partidului, şi nu ca un membru al Guvernului.

×
Subiecte în articol: politic