x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blaga: Şedinţa plenului reunit pe tema poziţiei României la Bruxelles, o pierdere de timp

Blaga: Şedinţa plenului reunit pe tema poziţiei României la Bruxelles, o pierdere de timp

19 Noi 2012   •   15:56
Blaga: Şedinţa plenului reunit pe tema poziţiei României la Bruxelles, o pierdere de timp
Sursa foto: Intact Images

Co-preşedintele ARD, Vasile Blaga, a declarat, într-o conferinţă de presă, că şedinţa de plen reunit al Parlamentului în vederea discutării poziţiei României la Bruxelles reprezintă o pierdere de timp.

"Pierdere de vreme să participi la o astfel de şedinţă. Am mai avut una în care nu au propus nici măcar o rezoluţie. Curtea Constituţională s-a pronunţat extrem de ferm şi de clar aici. Preşedintele reprezintă România la Bruxelles, iar mai departe cred că este clar pentru toată lumea: ce să reprezinte şi pe cine Ponta la Bruxelles? La ce se pricepe? Ţara este blocată, fondurile europene sunt blocate din cauza lui, pentru că nu au fost blocate în timpul precedentei guvernări. Era o foaie de parcurs, pe care dacă ar fi rezolvat-o nu am fi intrat nici măcar în fazele preliminare blocării fondurilor. Are termen şi dânsul două luni, începând cu 25 octombrie, să rezolve problemele, pentru a nu le face un cadou românilor de Crăciun, acela de a pierde 13 miliarde de euro. O să discut cu grupurile parlamentare, dar părerea mea este că pierdem vremea", a afirmat Blaga, potrivit Agerpres.

În legătură cu poziţia exprimată de Victor Ponta cu privire la exercitarea dreptului de veto al României la Consiliul European pe subiectul bugetului multianual al UE, Blaga a spus că aceasta este "o continuare a jocului iresponsabil al lui Ponta".

Blaga a remintit că în ceea ce priveşte bugetul multianual al UE pentru 2014-2020 poziţia ARD coincide cu cea a preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.

"Există un proiect de buget propus de Rompuy (Herman van Rompuy, preşedintele Consiliului European - n.r.), există poziţia Comisiei (Comisia Europeană - n.r.) şi există şi poziţia statelor. Eu nu l-am auzit pe premierul spaniol pomenind de un potenţial veto în Consiliu (Consiliul European -n.r.). Nici pe departe, vor discuta. Şi, dacă mă întrebaţi pe mine, poziţia ARD coincide cu cea domnului Barroso. Deci, lucrurile acestea se vor discuta şi sunt convins că va fi găsită şi o cale de mijloc pentru a rezolva problemele, iar noi, în continuare, să beneficiem atât de fondurile de coeziune, cât şi fondurile necesare agriculturii", a mai spus preşedintele PDL.

×