x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Blănculescu: "Extremismul străzii" a determinat căderea Legii minelor în Parlament

Blănculescu: "Extremismul străzii" a determinat căderea Legii minelor în Parlament

de Mediafax    |    11 Dec 2013   •   13:16
Blănculescu: "Extremismul străzii" a determinat căderea Legii minelor în Parlament
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

"Extremismul străzii" a determinat căderea Legii minelor în Parlament şi sunt unele "voci ale străzii" care spun că ar trebui triplate redevenţele la petrol si gaze, dar asta ar însemna închiderea tuturor investiţiilor, a declarat miercuri Ionel Blănculescu, consilier al premierului.

"Extremismul străzii este foarte periculos pentru România. Este nevoie de un răspuns la această formă de radicalism", a afirmat Blănculescu.

El a adăugat că anul 2014 va fi o probă pentru România în privinţa redevenţelor la petrol şi gaze şi va fi o luptă "a radicalismului cu logica investiţională".

De asemenea, fostul ministru al Economiei, Varujan Vosganian, a spus că respingerea Legii minelor a fost "o mare lovitură".

"Nu pot spune că mi-a venit să plâng, dar am trăit o mare amărăciune. Respingerea Legii Minelor fost o mare lovitură, dar am văzut că o ţară întreagă se bucura", a spus Vosganian.

Modificarea Legii minelor a fost respinsă, luni, în plenul Senatului, fiind exprimat un număr de voturi sub minimum necesar pentru adoptarea acesteia, după o serie de dispute aprinse între senatorii PDL şi cei ai puterii în ceea ce priveşte prevederile acesteia.

Legea minelor nu a întrunit nici la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat că Legea minelor va putea fi reluată fie prin procedura parlamentară, fie printr-un proiect de lege al Guvernului sau de ordonanţă de urgenţă.

×