x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc a revocat ordinul lui Andronescu

Boc a revocat ordinul lui Andronescu

02 Oct 2009   •   00:00

Premierul Emil Boc, ministru interimar al Educaţiei, a anunţat că a revocat ordinul fostului ministru Ecaterina Andronescu prin care directorii de şcoli erau numiţi de către minister.

"Am revocat ordinul prin care directorii de şcoli erau numiţi pe baza unui ordin de ministru", a anunţat Boc, la ieşirea din sediul ministerului.

Ordinul, emis miercuri de Andronescu, prevede încetarea numirilor cu delegaţie a directorilor de şcoli, care erau făcute de inspectorii şcolari generali.

Potrivit Ordinului MECI nr 5139/16.09.2009, "detaşarea în interesul învăţământului pentru funcţiile de conducere din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat neocupate prin concurs se realizează prin ordin al ministrului Educaţiei, Cerecetării şi Inovării, la propunerea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar".

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a spus, atunci, pentru MEediafax, că prin ordinul care abrogă prevederile Legii statutului cadrului didactic ce abilitau inspectorii şcolari să facă detaşări pentru funcţiile de conducere a vrut să se "asigure" că numirile directorilor nu sunt făcute politic.

Potrivit ministrului Ecaterina Andronescu, funcţiile de director erau ocupate prin concurs. În cazul în care, în urma concursului, posturile rămâneau vacante, numirile se făceau prin delegaţie până la organizarea concursului.

Premierul Emil Boc i-a cerut însă, la acea dată, Ecaterinei Andronescu să anuleze ordinul care îi conferă acesteia dreptul de a schimba directorii de şcoli, avertizând că dacă ordinul va fi aplicat, atunci ministrul va fi schimbat din funcţie.


×
Subiecte în articol: politic