x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Boc, după consultările cu Băsescu: PDL nu nominalizează candidat pentru funcţia de prim-ministru

Boc, după consultările cu Băsescu: PDL nu nominalizează candidat pentru funcţia de prim-ministru

27 Apr 2012   •   12:52
Boc, după consultările cu Băsescu: PDL nu nominalizează candidat pentru funcţia de prim-ministru

UPDATE 17:45 - Liderii USL au iesit de la consultarile cu presedintele, afirmand ca discutia a fost una scurta, in care Victor Ponta a fost propus pentru postul de premier.

"A fost o intalnire foarte scurta, in care i-am comunicat presedintelui pozitia noastra. Cel mai capabil grup politic sa sustina un Guvern suntem noi. I-am propus presedintelui ca Victor Ponta sa fie desemnat prim-ministru. Presedintele a luat act de decizia noastra. Am cazut de acord ca va trebui sa facem toti eforturi pentru a avea un Guvern investit cat mai repede", a declarat liderul PNL, Crin Antonescu.

"Asteptam ca presedintele sa anunte intr-un timp foarte scurt cui ii va incredinta mandatul de a forma un nou Guvern. Eu am un program de guvernare pregatit de ceva vreme. Presedintele nu a dat de inteles ce decizie va lua, consultarile au avut loc intr-un cadru perfect normal si constitutional", a spus si liderul PSD, Victor Ponta, adaugand ca apreciaza faptul ca PDL nu va propune un candidat la postul de premier.

UPDATE 17:30 - Presedintele PDL, Emil Boc, a invitat USL sa formeze noul Guvern, afirmand ca cei care si-au asumat responsabilitatea de a darama Guvernul, au si responsabilitatea de a forma unul nou.

"Actuala coalitie guvernamentala nu mai exista. PDL, ca principal partid al coalitiei, nu are alt candidat pentru functia de prim-mnistru. PDL apreciaza ca cei care au sustinut motiunea de azi trebuie sa se alieze si sa realizeze un nou guvern cu sarcina imediata de a pune capat instabilitatii politice. Rezultatul motiunii de azi a dus la scaderea cursului leului, la fluctuatii pe bursa", a spus Boc.

"Trebuie conservata stabilitatea economica a tarii care s-a realizat in ultimii patru ani, cu mari sacrificii politice si din partea cetatenilor. Orice zi de instabilitate politica duce la pierderea banilor din buzunarul romanilor. Noul Guvern are obligatia ca in noiembrie sa predea o guvernare a tarii care sa aiba urmatoarele caracteristici - stabilitate economica si prestigiu international. Speram ca responsabilitiatea sa fie imediat asumata", a spus Boc, subliniind ca noul Guvern trebuie format de cei care l-au daramat azi.

"Repet, cei care si-au asumat responsabilitatea de a darama un guvern, au responsabilitatea de a forma un guvern", a spus Boc.

UPDATE 17:00 - Presedintele Traian Basescu discuta, la aceasta ora, cu liderii PDL, desi initial acestia fusesera chemati ultimii. La 17:30 va purta discutii cu USL. Apoi, la consultari vor intra reprezentantii UDMR, dupa care grupul minoritatilor, iar la final, UNPR.

........................

Presedintele Traian Basescu a trimis partidelor invitatii la consultari pentru desemnarea unui nou prim-ministru, discutiile fiind programate cu fiecare partid in parte.

Astfel, la ora 17.00 vor fi convorbiri cu PSD, de la 17.30 cu PNL, de la ora 18.00 cu PC, de la ora 18.30 cu reprezentantii minoritatilor, de la 19.00 cu UDMR, iar de la 19.30 cu UNPR.

Surse din USL spun, insa, ca cei trei presedinti, Victor Ponta, Crin Antonescu si Daniel Constantin vor merge impreuna, la Cotroceni, asa cum au facut-o si cand a picat Guvernul Boc.

Guvernul Ungureanu a cazut in urma adoptarii motiunii de cenzura, in Parlament fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "impotriva", iar patru voturi fiind anulate.

×